HomeΕΛΛΑΔΑΑρθρογράφος της Hurriyet επιτίθεται στον Νίκο Κοτζιά

Αρθρογράφος της Hurriyet επιτίθεται στον Νίκο Κοτζιά

«Με τέτοιους υπουργούς, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ζει στον δικό του εμμονικό κόσμο», «η αντίληψη που έχει για την πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από εκείνη του υπόλοιπου κόσμου», «οι δηλώσεις του είναι απολύτως στρεβλές». Αυτές είναι τρεις από τις πρωτοφανείς φράσεις που χρησιμοποιεί αρθρογράφος της Hurriyet Daily News για το πρόσωπο του Νίκου Κοτζιά, στο σημερινό προκλητικό του άρθρο για τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών.

Στο δημοσίευμα με τον ειρωνικό τίτλο «Οι Έλληνες δεν χρειάζονται εχθρούς» (ο οποίος παραπέμπει στην φράση «με τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς») ο Yusuf Kanli κάνει λόγο για «άθλιες επιδόσεις του Νίκου Κοτζιά από τότε που ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

Εξαιτίας αυτών των επιδόσεων, συνεχίζει ο αρθρογράφος, ίσως η παραπάνω γνωστή έκφραση θα έπρεπε να γίνει για τους Έλληνες, «Όταν έχεις τον Κοτζιά υπουργό Εξωτερικών, τι να τους κάνεις τους εχθρούς».

«Εάν θέλει κάποιος να εντοπίσει τον λόγο που οι υψηλές ελπίδες για τον πιο πρόσφατο γύρο των διαπραγματεύσεων για την Κύπρο αντικαταστάθηκαν πρόσφατα από τον πεσιμιστικό ρεαλισμό που εκφράζεται με τη φράση «μάλλον δεν θα γίνει κάτι ούτε και τώρα», μπορεί να ανατρέξει στην τεράστια συνεισφορά του Κοτζιάς σε αυτήν την εξέλιξη», αναφέρει ο αρθρογράφος και συνεχίζει. «Ο Κοτζιάς ζει προφανώς στον δικό του εμμονικό κόσμο και η αντίληψή του για την πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από εκείνη του υπόλοιπου πλανήτη».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση