HomeΚΟΣΜΟΣΓαλλία: «Κλείδωσε» για τις 20 Απριλίου το ντιμπέιτ των προεδρικών υποψηφίων

Γαλλία: «Κλείδωσε» για τις 20 Απριλίου το ντιμπέιτ των προεδρικών υποψηφίων

Όπως ανακοίνωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κλείδωσε» για τις 20 Απριλίου το ντιμπέιτ των προεδρικών υποψηφίων στη Γαλλία, μόλις τρία 24ωρα πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών, παρά τις έντονες διαφωνίες πολλών εξ αυτών, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Το γαλλικό δίκτυο δεν άλλαξε τελικά την ημερομηνία για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ το οποίο θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 20 Απριλίου, τρεις ημέρες προτού οι Γάλλοι προσέλθουν στην κάλπη.

Ζαν Λικ Μελανσόν και Εμανουέλ Μακρόν είχαν εκφράσει την έντονη δυσφορία τους για την ημέρα διεξαγωγής της τηλεμαχίας, επικαλούμενοι ότι πραγματοποιείται μία ανάσα πριν την κάλπη και μάλιστα με την συμμετοχή έντεκα προεδρικών υποψηφίων.

Την ίδια ώρα , ο ηγέτης του κινήματος En Marche, ανεξάρτητος υποψήφιος και πρώην υπουργός Οικονομίας επί Ολάντ ενισχύει το ποσοστό του έχοντας απήχηση κυρίως στη νέα γενιά της Γαλλίας και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, περίπου πενήντα πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Σιράκ και Σαρκοζί, όπως και πρώην υποστηρικτές του Αλέν Ζιπέ επιθυμούν να προσχωρήσουν τους κόλπους του κινήματος του Εμανουέλ Μακρόν En Marche. Εκτός, δηλαδή, από τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας, Σοσιαλιστή Μανουέλ Βαλς, ο Μακρόν θα έχει την υποστήριξη και πρωτοκλασάτων Δεξιών;

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση