HomeΕΛΛΑΔΑΕυρωζώνη: Στο 1,5% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Ευρωζώνη: Στο 1,5% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 1,5%, όπως έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φρένο στον αυξανόμενο ρυθμό του πληθωρισμού της Ευρωζώνης μπήκε τον Μάρτιο, γεγονός που ενδέχεται να ωθήσει την ΕΚΤ να συνεχίζει την πολιτική στήριξης της οικονομίας, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, τον μήνα Μάρτιο, ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ επιβραδύνθηκε της Ευρωζώνης επιβράδυνε με ρυθμό μεγαλύτερο των προβλέψεων.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 1,5%, όπως έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Βloomberg οι οποίοι έκαναν λόγο για πληθωρισμό 1,8%. Τον προηγούμενο μήνα ο πληθωρισμός είχε σκαρφαλώσει στο 2%.

Σύμφωνα με τη Eurostat, οι υψηλότερες τιμές στον τομέα ενέργειας είχαν μικρότερο αντίκτυπο σε μια ανοδική πορεία για τον πληθωρισμό. Αν και τα κόστη για ενέργεια ήταν υψηλότερα κατά 7,3% τον Μάρτιο, η αντίστοιχη αύξηση τον Φεβρουάριο ήταν κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερη.

Ο δομικός πληθωρισμός, χωρίς τους τομείς της ενέργειας και των τροφίμων, επιβράδυνε στο 0,7% τον Μάρτιο από 0,9% τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση