HomeHL-GreeceΜαξίμου: Στη σφαίρα της φαντασίας η διαφωνία Τσίπρα-Τσακαλώτου

Μαξίμου: Στη σφαίρα της φαντασίας η διαφωνία Τσίπρα-Τσακαλώτου

Μετά το αδιέξοδο στο Euroworking Group της Πέμπτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε διάψευση των πληροφοριών ότι η εμπλοκή στο Euroworking Group της Πέμπτης που οδήγησε στο να μην υπάρξει απόφαση για επιστροφή από Δευτέρα της Τρόικας οφείλεται σε διαφωνία Τσακαλώτου-Τσίπρα για το θέμα των συντάξεων προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής κυβερνητικοί κύκλοι.

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά «τα περί προσυμφώνου  Τσακαλώτου-Θεσμών και τα περί «μπλόκου» του Τσίπρα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε μέσα στην εβδομάδα επιστολή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς με την οποία ζητούσε – κατόπιν επιθυμίας του Αλέξη Τσίπρα – να αλλάξει το πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα και να διαμηνυθεί προς την πλευρά των θεσμών ότι η Ελλάδα  δεν δέχεται περικοπή των συντάξεων πριν από το 2020.

Ενώ οι Ευρωπαίοι ήταν θετικοί σε αυτό το αίτημα, το Δ.Ν.Τ. επέμεινε στο πλαίσιο που υπήρχε για την σταδιακή περικοπή των συντάξεων από το 2019 και την ολοκλήρωση της περικοπής το 2020.

Αυτή η κίνηση κατά πληροφορίες ήταν που προκάλεσε την σκλήρυνση της στάσης των εκπροσώπων του ΔΝΤ στα εργασιακά που τελικά φαίνεται ότι οδήγησε στο να μην υπάρξει συμφωνία στο Euroworking Group.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση