Εξαιρετικά δύσκολες ώρες περνά η οικογένεια γνωστότατου και ιδιαίτερα αγαπητού Ηρακλειώτη επιχειρηματία, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, καθώς όπως όλα δείχνουν άγνωστοι δράστες απήγαγαν τον 50χρονο γιο του, επίσης επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται με επιτυχία στην Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ολόκληρη σχεδόν η δύναμη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ και το σύνολο των υπηρεσιών της βρίσκεται από χθες το μεσημέρι σε πλήρη εγρήγορση, ερευνώντας ενδελεχώς κάθε στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του 50χρονου απαχθέντα, ενώ κλιμάκια των ΤΑΕ «χτενίζουν» το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Στην ουσία, ο νομός Ηρακλείου βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό, με τις αρχές να αναζητούν την άκρη του νήματος που θα τις οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης και πρωτίστως στη σωτηρία του 50χρονου επιχειρηματία.

Στην υπόθεση φαίνεται πως εμπλέκονται τρία οχήματα, ενώ με την όπως όλα δείχνουν απαγωγή, συνδέεται και ο περίεργος διπλός εμπρησμός, ενός αγροτικού 4Χ4 Mazda και ενός πολυτελούς BMW αυτοκινήτου, που ξαφνικά λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα τυλίχθηκαν στις φλόγες, σε ερημικό δρόμο της περιοχής των Βουτών λίγο έξω από το ΠΑΓΝΗ.

apagogh3
Το σημείο όπου βρέθηκε η ασημί Mercedes στα Καλέσσα. Εκτιμάται ότι είναι το αυτοκίνητο του απαχθέντα επιχειρηματία

Η επικρατέστερη υπόθεση

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της Περιφερειακής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως συγκλίνουν στην υπόθεση της ενέδρας που οι άγνωστοι δράστες έστησαν σε βάρος του 50χρονου απαχθέντα, τα ίχνη του οποίου χάνονται ξαφνικά αργά το μεσημέρι κι ενώ επέστρεφε από την εργασία του στο σπίτι στην περιοχή του Καλεσσών του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ο 50χρονος κινούνταν με το αυτοκίνητό του στο οδικό δίκτυο ανάμεσα στα Άνω και τα Κάτω Καλέσσα, όταν πιθανότατα οι άγνωστοι δράστες που του είχαν στήσει καρτέρι του έκλεισαν τον δρόμο και αφού τον εμβόλισαν πέφτοντας πάνω στο όχημά του, τον υποχρέωσαν να βγει έξω από αυτό, αρπάζοντάς τον. Στην υπόθεση αυτή οδηγεί το γεγονός ότι στο σημείο εκείνο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και τρακαρισμένο από την πλευρά του οδηγού ένα πολυτελές ασημί Mercedes.

Ο διπλός εμπρησμός

Λίγη ώρα αργότερα, την περιοχή των Βουτών αναστάτωναν πυκνοί μαύροι καπνοί, πολύ κοντά στο ΠΑΓΝΗ, με αποτέλεσμα να κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, 8 άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο με δύο οχήματα. Στις φλόγες είχαν παραδοθεί το αγροτικό 4Χ4 και η BMW, ωστόσο το γεγονός ότι είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες και από τα δύο οχήματα, σε συνδυασμό με τη μικρή χρονική απόσταση, από το συμβάν στα Καλέσσα, οδηγούν στη σύνδεση των δύο περιστατικών μεταξύ τους.

 

Ενδελεχείς έρευνες

Στο μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης έφτασαν από την Αθήνα στο Ηράκλειο ειδικοί εμπειρογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ που θα εξετάσουν και τα τρία οχήματα, τόσο την ασημί Mercedes που βρέθηκε στα Καλέσσα, όσο και τα δύο καμένα αυτοκίνητα στις Βούτες. Παράλληλα, έφτασε και κλιμάκιο εξειδικευμένων διαπραγματευτών οι οποίοι θα βρεθούν στο πλευρό της οικογένειας του απαχθέντα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται αύριο στο Ηράκλειο και ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για την επιτελική ενίσχυση των ερευνών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση