HomeHL-Greece«Δε θα δεχθούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο» διαμηνύει ο Ερντογάν

«Δε θα δεχθούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο» διαμηνύει ο Ερντογάν

Το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά θίγονται σε ανακοίνωση του Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μπορούν να ξεκινήσουν ξανά μόνο αν η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει βήματα που διασφαλίζουν την εμπιστοσύνη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας έπειτα από τη συνεδρίασή του υπό τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την επίμαχη ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης, αφού υπενθυμίζεται «ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν στη Γενεύη με στόχο να υπάρξει λύση του Κυπριακού διακόπηκαν με τη δίκαιη αντίδραση της τουρκικής πλευράς στην απόφαση της ελληνοκυπριακής πλευράς για “εορτασμό της ένωσης”», σχολιάζεται πως «οι διαπραγματεύσεις είναι δυνατόν να ξεκινήσουν ξανά μόνο με βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς που να διασφαλίζουν την εμπιστοσύνη».

«Η δίκαιη, περιεκτική και μόνιμη λύση στο νησί μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με την ενσωμάτωση της αντίληψης του ίσου συνεταιρισμού». Στη συνέχεια υπογραμμίστηκε πως «η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να επιδείξει πλέον μια καθαρή και εποικοδομητική στάση εγκαταλείποντας συμπεριφορές όπως είναι η καθυστέρηση και το χάσιμο χρόνου».

Για το Αιγαίο ωστόσο η ανακοίνωση αναφέρει πως «η Τουρκία προτιμά την επίλυση των προβλημάτων δια του εποικοδομητικού διαλόγου με την Ελλάδα αλλά οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση