HomeHL-GreeceΣτην Ελλάδα ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ

Στην Ελλάδα ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ

Με ποιους συναντήθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από την Πέμπτη ο διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, αντιναύαρχος Κλάιβ Τζόνστον, στη διοίκηση του οποίου ανήκει η ναυτική δύναμη SNMG2 που δρα στο Αιγαίο για την ανάσχεση της προσφυγικής ροής.

Κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο νατοϊκός αξιωματούχος συναντήθηκε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με επίκεντρο την επιχείρηση της ναυτικής δύναμης SNMG2 για την ανάσχεση της προσφυγικής ροής στο Αιγαίο. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη.

Επίσης, μετέβη στο Αρχηγείο Στόλου, όπου συναντήθηκε με τον αρχηγό, αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο και ενημερώθηκε για την οργάνωση και τις επιχειρησιακές δραστηριότητες του αρχηγείου.

Ο διοικητής της MARCOM επισκέφθηκε το υποβρύχιο «Πιπίνος» και την πυραυλάκατο «Γρηγορόπουλος» που είναι ελλιμενισμένα στον ναύσταθμο Σαλαμίνας. Η επίσκεψη του έγινε με αφορμή την τελετή αποφοίτησης σπουδαστών του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών της Σχολής Εθνικής Αμυνας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του «Πλίμουθ» (Plymouth).

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση