HomeΕΛΛΑΔΑΤο ΥΠΕΞ καταδικάζει τον βανδαλισμό στο μνημείο του Ολοκαυτώματος

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τον βανδαλισμό στο μνημείο του Ολοκαυτώματος

Είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σημερινή του ανακοίνωση, το Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα τον βανδαλισμό που διεπράχθη από αγνώστους, χθες, στην Καβάλα, εις βάρος του μνημείου των Καβαλιωτών εβραϊκής καταγωγής που χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Παρόμοια κρούσματα βανδαλισμού μνημείων, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας απορρίπτονται διαρρήδην από την ελληνική κοινωνία, η οποία έχει αποδείξει ότι σέβεται και τιμά την ιστορία και τη δημοκρατία, αναγνωρίζοντας τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη μνήμη των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας που θανατώθηκαν από τους ναζί στο στρατόπεδο της Τρεμπλίνκα στην Πολωνία τοποθετήθηκε στη θέση του τον Μάιο του 2015, με τα αποκαλυπτήριά του να πραγματοποιούνται ενάμιση μήνα μετά λόγω των αντιδράσεων.

Το μνημείο είχε πέσει «θύμα» βανδαλισμού και στο παρελθόν (όταν άγνωστοι είχαν πετάξει επάνω του μπογιές), ωστόσο αυτήν τη φορά η καταστροφή που του έχουν «καταφέρει» είναι μάλλον μόνιμη, αφού τυχόν αποκατάστασή του απαιτεί πλήρη αντικατάσταση της μπροστινής του πλάκας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση