HomeHL-SportsΤι αλλάζει πρακτικά στην Superleague με όσα ψηφίστηκαν χθες

Τι αλλάζει πρακτικά στην Superleague με όσα ψηφίστηκαν χθες

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Ιστορική μέρα για το Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου η χθεσινή , καθώς ψηφίστηκαν αλλαγές , που θα εφαρμοστούν σταδιακά τα επόμενα χρόνια και θα αλλάξουν δραστικά τη δομή του.

Αρχικά από την επόμενη χρονιά ,  ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας , θα συμμετέχει και αυτός στα πλέι οφ , σε ένα μίνι πρωτάθλημα 6 ομάδων , που θα καθορίζει τον πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Επιπλέον , εκτός από τις 2 τελευταίες ομάδες που θα υποβιβαστούν στην Football League , αυτές που θα τερματίσουν στις θέσεις 13 και 14 στην Superleague και αυτές που θα τερματίσουν στις θέσεις 2 και 3 στην Football League θα δώσουν μπαράζ για να πάρουν την μια από τις 2 θέσεις που οδηγούν στην Superleague και την επόμενη χρονιά.

Η άλλη θέση θα καλυφθεί από τον πρωταθλητή Football League και έτσι οι ομάδες από την περίοδο 2018-2019 θα είναι 14 όπως ψηφίστηκε.

Τι αλλαγές θα φέρουν όμως στο Πρωτάθλημα όλα αυτά τα νέα δεδομένα;

Αρχικά , όσον αφορά την συμμετοχή του πρωτοπόρου στα πλέι οφ ,  είναι ένα νέο δεδομένο που αυξάνει το ενδιαφέρον για την έκβαση του Πρωταθλήματος και το διατηρεί ζωντανό ως το τέλος.

Η ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση , όση διαφορά και να χει αποκτήσει στην διάρκεια της χρονιάς , δεν θα παρουσιάζεται αδιάφορη , καθώς δεν θα χει εξασφαλίσει τον τίτλο νωρίς και θα θέλει όσο το μεγαλύτερο δυνατή διαφορά για να μπει στην διαδικασία των πλέι οφ με πλεονέκτημα.

Αλλά και οι ομάδες που βρίσκονται από κάτω , θα διεκδικούν πλέον , τον τίτλο και όχι μόνο τα ευρωπαϊκά εισιτήρια , κάτι που θα δίνει παραπάνω κίνητρο και θα κάνει αυτό το μίνι πρωτάθλημα , πιο ενδιαφέρον από ποτέ.

Σκεφτείτε την ομάδα που βρίσκεται στην 6η θέση , να της δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο;

Συνολικά δηλαδή αυτή η αλλαγή κρίνεται θετικά και σίγουρα το φίλαθλο κοινό περιμένει να την δει στην πράξη.

Η αλλαγή των ομάδων σε 14 , κρίνεται και αυτή θετικά καθώς σε πρωταθλήματα με 16 αλλά και 18 ομάδες τα προηγούμενα χρόνια , έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να αποχωρούν ομάδες λόγω οικονομικών προβλημάτων ή να μην μπορούν να φανούν ανταγωνιστικές .

Όχι ότι με τις 14 ομάδες, αποκλείεται αυτό το ενδεχόμενο, αλλά είναι ευκαιρία για ένα ξεκαθάρισμα.

Επιπλέον , ειδικά στο επόμενο πρωτάθλημα , όπου θα διεξαχθούν πλέι άουτ, δεν θα υπάρχουν αδιάφορες ομάδες , ούτε στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας, καθώς ένα κακό παιχνίδι θα μπορεί να φέρει μια ομάδα στην 13η θέση και αυτήν την ψυχοφθόρα διαδικασία.

Αλλά και για τις ομάδες της Football League , κρίνεται θετικά αυτό το μέτρο καθώς στην επόμενη αγωνιστική περίοδο , ο 3ος αυτού του πρωταθλήματος μπορεί να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία εις βάρος του 13ου της Superleague.  Μεγάλο κίνητρο για τις ομάδες αυτές .

Βέβαια , θεωρητικά , κρίνονται θετικές όλες αυτές οι αλλαγές  , αλλά η εφαρμογή τους , δεν θα αλλάξει από μόνη της το επίπεδο του πρωταθλήματος μας προς το καλύτερο.

Υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν , αλλά από την χθεσινή ψηφοφορία , φαίνεται ότι γίνονται κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση