HomeHL-SportsΛεωνίδας Λεουτσάκος: «Δεν έχουμε ενημερωθεί για τη μείωση των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα»

Λεωνίδας Λεουτσάκος: «Δεν έχουμε ενημερωθεί για τη μείωση των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής

Για όλους και για όλα μίλησε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος την Πέμπτη  σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της επιτροπής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής τοποθετήθηκε για την πρόταση της Σούπερ Λίγκας για μείωση των ομάδων, τονίζοντας πως δεν είναι ενημερωμένος σχετικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα της λίγκας καθώς και αν υπάρχει περίπτωση κάποια ομάδα να ακολουθήσει τον δρόμο του Πανθρακικού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον «Metropolis 95.5»:

Για την ανάκληση πιστοποιητικού του ΑΟ Χανιά:«Το παιχνίδι με τον Άρη θα γίνει κανονικά. Περιμένουμε την απόφαση καθαρογραμμένη από την ΕΕΑ και ο αθλητικός δικαστής θα αποφασίσει».

Για τα οικονομικά προβλήματα: «Τα προβλήματα υπάρχουν και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε. Σιγά, σιγά προσπαθούμε να μπούμε σε μία εξομάλυνση και να τα μειώσουμε. Οι ομάδες δεν πήραν λεφτά».

Υπάρχει πιθανότητα να μείνει κάποια ομάδα στα μισά του δρόμου;

«Δεν θέλω να το πιστεύω αυτό. Δεν έχω τέτοιες ενδείξεις. Θέλω να μη το σκέφτομαι, γιατί το πρωτάθλημα είναι σε καλή εξέλιξη. Ούτε στην ουρά έχει ξεκαθαρίσει, ούτε στην κορυφή. Είναι ανταγωνιστικό και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Για την παρουσία του Άρη: «Είναι ιστορική ομάδα. Έχει μια ιστορία πολλών ετών και σε όποια κατηγορία και αν ανήκει είναι μεγάλη δύναμη. Είναι κόσμημα για την κατηγορία. Μακάρι να ξαναγίνει μεγάλος».

Για τη μάχη της ανόδου: «Λειτουργεί πολύ ευεργετικά για το πρωτάθλημα. Τα παιχνίδια θα είναι συγκλονιστικά και όπως καταλαβαίνετε το πρωτάθλημα θα είναι… φωτιά. Είναι καλύτερο και έτσι θα μπορέσουμε να βρούμε χορηγίες».

Για την πρόταση της Σούπερ Λίγκας να μειωθούν οι ομάδες σε 14: «Εμείς δεν έχουμε ενημέρωση. Πρέπει να ερωτηθούμε κι εμείς. Μέχρι τώρα δεν μας έχουν ρωτήσει. Κάποια στιγμή πρέπει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι για να δούμε κι εμάς τι μας συμφέρει. Γιατί, μπορώ κι εγώ να πω, πέφτουν έξι και δεν ανεβαίνει κανείς.

Το θέμα είναι να δούμε πώς θα γίνει ανταγωνιστικό το ποδόσφαιρο, να υπάρχουν έσοδα και για τις δύο κατηγορίες, γιατί κι εμείς είμαστε επαγγελματική κατηγορία, αλλά πληρώνουν οι πρόεδροι.

Πρέπει να βρεθεί μία λύση να έχουμε μόνιμα έσοδα. Να μπορούν οι ομάδες να είναι σε καλή οικονομική κατάσταση. Πέφτουν πόσα εκατομμύρια στη Σούπερ Λίγκα και εμείς είμαστε οι φτωχοί των φτωχών.

Έχω πει και στην ΕΠΟ και στον Υπουργό και στη Σούπερ Λίγκα καλό είναι να κάτσουν σε ένα τραπέζι όλοι οι εμπλεκόμενοι, γιατί είμαστε άμεσο κομμάτι κι εμείς. Προσφέρει και η Β’ Εθνική στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική κοινωνία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση