HomeHL-SportsSuper League: Με 14 ομάδες και πρωτάθλημα μέσω πλέι οφ

Super League: Με 14 ομάδες και πρωτάθλημα μέσω πλέι οφ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα σελίδα στο πρωτάθλημα της Super League. Στο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης  τέθηκε επί τάπητος το πλάνο της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος και αποφασίστηκε από τη σεζόν 2018 – 2019 οι ομάδες της Super League να μειωθούν σε 14, ενώ ο τίτλος του πρωταθλητή θα κρίνεται μέσα από την διαδικασία των play offs.

Να σημειωθεί ότι για την αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018, οι αγώνες κατάταξης θα αφορούν τις θέσεις 1-6. Δύο ομάδες θα υποβιβαστούν απευθείας (θέσεις 15-16) και ο 13ος με τον 14ο της βαθμολογίας θα δώσουν αγώνες μπαράζ με την 2ο και τον 3ο της βαθμολογίας στην Football League, από όπου θα προκύψει μια ακόμη ομάδα που θα αγωνιστεί στην Super League.

Στο Δ.Σ. της Λίγκας βρέθηκαν οι Βρέντζος, Αγραφιώτης (Ολυμπιακός), Μαυροκουκουλάκης, Μπαλωμένου (Παναθηναϊκός), Καϊμακάμης (ΑΕΚ), Πανόπουλος (Ξάνθη), Παπαθανασάκης (Ηρακλής), Δάρας (Πανιώνιος), Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Κωστούλας, Μπελεβώνης (Παναιτωλικός), Μπαλόκας (Λεβαδειακός), Μαθιουλάκης (Πλατανιας), Κούγας (ΑΕΛ) και Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα).

Επίσης η επιτροπή της Λίγκας αποτελούμενη από τους League κ. Στράτο, Γκαγκάτση, Οικονομάκη και Μποροβήλο, ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη του συνεταιρισμού για τα αποτελέσματα της συνάντησης με την ΕΠΟ και συγκεκριμένα με τους κ. Δρόσο – και Μπάρτζη σχετικά με τις προτάσεις της για την απόκτηση ελέγχου σε θέματα διαιτησίας και την αύξηση εκπροσώπησης στην Ε.Ε. και στην Γ.Σ. της ΕΠΟ.

Όσον αφορά στη συζήτηση για τα τηλεοπτικά και την ανακατανομή εσόδων, αναβλήθηκε.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Χρήστος Πανόπουλος εμφανίστηκε απαισιόδοξος: «Εγώ θα σας πω την άποψή μου ως Ξάνθη. Σήμερα είδαμε ένα Δ.Σ. μπάχαλο. Λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εάν θα υλοποιηθούν. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Μάλλον απαισιόδοξος είμαι ως προς το τι θα γίνει. Οι decision makers είναι οι μεγάλοι. Όπως ήδη ξέρετε η αναδιάρθρωση πέρασε με οριακή πλειοψηφία».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση