HomeΕΛΛΑΔΑΕισαγγελέας στη δίκη Siemens: Να παραστούν Δημόσιο-ΟΤΕ ως Πολιτική Αγωγή

Εισαγγελέας στη δίκη Siemens: Να παραστούν Δημόσιο-ΟΤΕ ως Πολιτική Αγωγή

Παρά τις ενστάσεις της υπεράσπισης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την παράσταση του ελληνικού Δημοσίου αλλά και του ΟΤΕ ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη των μαύρων ταμείων της Siemens, ζήτησε η εισαγγελέας κυρία Έλενα Σκεπαρνιά, σε αντίθετη κατεύθυνση από τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η εισαγγελική λειτουργός επεσήμανε ότι τόσο ο ΟΤΕ όσο και το ελληνικό Δημόσιο έχουν δικαίωμα παράστασης, καθώς υπέστησαν βλάβη από την υπογραφή της σύμβασης 8002 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens. Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελέως, η βλάβη του Δημοσίου προκύπτει κατά κύριο λόγο από την ιδιότητα του ως μετόχου του ΟΤΕ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επέμειναν πάντως ότι ο ΟΤΕ είναι ο μόνος που μπορεί να παρασταθεί, αποκλειστικά δε για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα. Βασικό επιχείρημα κατά της παράστασης του Δημοσίου, είναι ο συμβιβασμός που έχει υπογραφεί με τη Siemens, και η εξ αυτού ρητή παραίτησή του από οποιαδήποτε μελλοντική απαίτηση.

«Με αυτό το σκεπτικό, θα έπρεπε να είναι εδώ όλοι οι μέτοχοι του ΟΤΕ. Αυτό είναι το σκεπτικό της κ. Κωνσταντοπούλου», τόνισαν χαρακτηριστικά, κατηγορώντας το Δημόσιο και για «παλινωδία» αφού «στην προδικασία ζήτησε 500 εκατομμύρια αποζημίωση και τώρα ζητεί 69».

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα αποφανθεί την προσεχή εβδομάδα επί του ζητήματος.

Σε αδιέξοδο κατέληξε, πάντως, το αίτημα περί τήρησης μαγνητοφωνημένων πρακτικών της δίκης. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος κ. Ηλίας Γιαρένης, «δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή σε καμία από τις αίθουσες».
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση