HomeHL-CultureΑποδέχτηκε επιτέλους το Νόμπελ ο Μπομπ Ντίλαν

Αποδέχτηκε επιτέλους το Νόμπελ ο Μπομπ Ντίλαν

Στη Στοκχόλμη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυτό το σαββατοκύριακο, τελικά ο τραγουδιστής Μπομπ Ντίλαν θα παρευρεθεί για να αποδεχτεί το πολύπαθο Νόμπελ Λογοτεχνίας που του απονέμει η Σουηδική Ακαδημία.

Έπειτα από μήνες αναμονής και απόλυτης σιωπής, τελικά ο Μπομπ Ντίλαν, όπως ανακοίνωσε η Ακαδημία, θα βρεθεί αυτό το σαββατοκύριακο στη Σουηδική πρωτεύουσα, όπου έχει προγραμματισμένες συναυλίες.

Σύμφωνα με την ακαδημία, μάλιστα τους είπε ότι «Μακάρι να μπορούσα (τη βραδιά της απονομής) να παραλάβω το βραβείο αυτοπροσώπως αλλά άλλες υποχρεώσεις μου, καθιστούν κάτι τέτοιο αδύνατο».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Αμερικανός τραγουδοποιός και ποιητής θα παραβρεθεί στη Σουηδική Ακαδημία για να αποδεχτεί επίσημα το Νόμπελ Λογοτεχνίας, το οποίο μάλιστα του έχει κοινοποιηθεί από τον περασμένο Οκτώβριο.

Μόλις χθες ωστόσο, η Ακαδημία γνωστοποίησε ότι εάν ο Ντίλαν μέχρι της 10 Ιουνίου δεν «εμφανιζόταν» για να εκφωνήσει την «ομιλία αποδοχής» του Νόμπελ, τότε θα έχανε το οικονομικό έπαθλο των 840.000 ευρώ που συνοδεύει το βραβείο.

Σύμφωνα με την Ακαδημία, οι ιθύνοντες θα συναντήσουν τον Ντίλαν ιδιωτικά στην Σουηδική πρωτεύουσα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο ίδιος δεν θα εκφωνήσει την ομιλία αποδοχής αλλά θα στείλει μία μαγνητοφωνημένη εκδοχή της.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση