HomeΚΟΣΜΟΣΡωσία: Πανεπιστημιακός αποκαλεί τους φοιτητές του «φρικιά» επειδή συμμετείχαν στις διαδηλώσεις!

Ρωσία: Πανεπιστημιακός αποκαλεί τους φοιτητές του «φρικιά» επειδή συμμετείχαν στις διαδηλώσεις!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πολίτες διαδήλωσαν κατά της διαφθοράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία και σφοδρός επικριτής του προέδρου Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, κάλεσε τους πολίτες σε μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και πολλοί νέοι άνθρωποι, τους οποίους ο Ναβάλνι έχει κερδίσει με σατιρικά βίντεο στο διαδίκτυο και με το μπλογκ του.

Τις τελευταίες εβδομάδες σε πανεπιστήμια και σχολεία της Ρωσίας έχει επικρατήσει η τάση μαθητές και φοιτητές να καταγράφουν σε βίντεο τους εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να τους επιβάλλουν τις απόψεις τους υπέρ του Κρεμλίνου. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το βίντεο που διέρρευσε στην δημοσιότητα από το πανεπιστήμιο της πόλης Τομσκ, στην καρδιά της Σιβηρίας. Στο επίμαχο βίντεο ο λέκτορας Νικολάι Πιτσκούροβ επικρίνει έντονα τους φοιτητές του, επειδή συμμετείχαν στις διαδηλώσεις και τους λέει ότι «είναι αδύνατον να μπει τέλος στην διαφθορά»!

Ο ίδιος, αποκάλεσε «φρικιά» όσους από τους φοιτητές διαδήλωσαν και τους προσέβαλε λέγοντας ότι το έκαναν για να κερδίσουν χρήματα. «Βρείτε άλλους τρόπους να βγάλετε το εισόδημά σας», είπε ο Πιτσκούροβ απευθυνόμενος στους φοιτητές, που τον κατέγραφαν κρυφά σε βίντεο.

Ο Ρώσος λέκτορας συνέχισε να προκαλεί το ακροατήριό του και ισχυρίστηκε ότι η κλεψιά είναι κάτι φυσιολογικό, αν όχι αναγκαίο, σε κάθε κυβέρνηση. «Αν ένα κράτος δεν έχει διαφθορά, αυτό σημαίνει ότι είναι ένα κράτος που κανένας δεν χρειάζεται», υποστήριξε ο λέκτορας και έκανε αναφορές και στον τσάρο Μεγάλο Πέτρο, ο οποίος είχε δείξει «σιδερένια πυγμή» σε όποιον τον απειλούσε και τόνισε ότι: «Όταν οι αξιωματούχοι κλέβουν την κυβέρνηση, αυτό είναι ένα υγιές σημάδι σε μια ευλογημένη χώρα»!

«Φυσικά, όσοι το παρακάνουν θα πρέπει να φυλακίζονται», δήλωσε ο Ρώσος λέκτορας, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει πότε η «υγιής» διαφθορά γίνεται υπέρβαση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση