HomeΚΟΣΜΟΣΝεογέννητο κορίτσι θάφτηκε ζωντανό κι αφέθηκε να πεθάνει στην Ινδία

Νεογέννητο κορίτσι θάφτηκε ζωντανό κι αφέθηκε να πεθάνει στην Ινδία

Σώθηκε όταν ένα παιδί εντόπισε τα πόδια της που εξείχαν από το χώμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρικοί στην Ινδία έσωσαν ένα νεογέννητο κοριτσάκι, το οποίο βρέθηκε θαμμένο ζωντανό. Το μωρό, που εκτιμάται πως είχε γεννηθεί μόλις έξι ώρες νωρίτερα, είχε εγκαταλειφθεί να πεθάνει, θαμμένο λίγο κάτω από την επιφάνεια χωραφιού. Ένα παιδί όμως πρόσεξε τα ποδαράκια του να εξέχουν από το χώμα.

Το κοριτσάκι βρέθηκε στην περιοχή Jajpur και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου παραμένει υπό παρακολούθηση, όπως γράφει η Daily Mail επικαλούμενη αξιωματούχους.

Η περιοχή στην οποία εντοπίστηκε το μωρό, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, είναι από τις πολύ φτωχές της Ινδίας όπου οι περισσότερες οικογένειες ελπίζουν να αποκτήσουν γιο. Και προφανώς φτάνουν στα άκρα για να αποφύγουν μια κόρη.

«Είναι καλά, όλες οι ενδείξεις της είναι φυσιολογικές. Είναι τελειόμηνο μωρό, έχει βάρος περίπου 2,5 κιλά» δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου της Jajpur, «είχε ακόμα τον ομφάλιο λώρο πάνω της».

Όταν πάρει εξιτήριο, η μικρή θα μεταφερθεί σε κρατικό ξενώνα φιλοξενίας παιδιών.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως το μωρό είτε εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του λόγω του φύλου του είτε γεννήθηκε από ανύπαντρη μητέρα.

«Προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους γονείς της. Πιθανότατα είναι υπόθεση απόπειρας παιδοκτονίας, είναι σαφές πως ήθελαν να τη σκοτώσουν» τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η υπόθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στη σοκαριστική είδηση που έγινε γνωστή πριν λίγες μέρες, με τον εντοπισμό 19 εμβρύων- όλα κορίτσια- σε υπόνομο στην Ινδία. Γιατρός κατηγορήθηκε πως προχωρούσε σε παράνομες αμβλώσεις για λογαριασμό γονιών που ήθελαν οπωσδήποτε να αποκτήσουν αγόρι.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση