HomeHL-9Αποτρόπαια πράξη: Πυροβόλησε εξ επαφής δύο σκυλιά!

Αποτρόπαια πράξη: Πυροβόλησε εξ επαφής δύο σκυλιά!

Ζευγάρι τουριστών κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε ζευγάρι τουριστών από τη Φινλανδία στην περιοχή Κουφός του Αλικιανού στα Χανιά, όταν εμβρόντητοι είδαν έναν άνδρα να πυροβολεί εξ επαφής και να πετά σε χαντάκι δύο σκυλιά.

Ο δράστης της θανάτωσης των δύο ζώων έσπευσε να εξαφανιστεί, ωστόσο οι δύο Φινλανδοί με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής μετέφεραν το ένα από τα δύο σκυλιά που ανέπνεε ακόμη σε κτηνίατρο.

Σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η προστασία των ζώων» που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του το περιστατικό, ο κτηνίατρος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ευθανασία καθώς το σκυλάκι είχε πυροβοληθεί πολλές φορές με αποτέλεσμα να υποφέρει φρικτά, ενώ τα τραύματά του ήταν τέτοια που δεν άφηναν περιθώρια για μία παρέμβαση σωτηρίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας, ενώ το ζευγάρι του τουριστών αμέσως μετά την ευθανασία του ζώου μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Αλικιανού καταγγέλλοντας την αποτρόπαιη πράξη του άνδρα, ο οποίος αφού αναγνωρίστηκε από τους δύο Φινλανδούς, αναζητήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Τα νεκρά σκυλιά μεταφέρθηκαν στην κτηνιατρική υπηρεσία για την αυτοψία και στη συνέχεια παραδόθηκαν στους δύο τουρίστες οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να τα θάψουν.

Όπως επισημαίνει η «Προστασία των ζώων», το διοικητικό πρόστιμο που θα πρέπει να βεβαιωθεί άμεσα στον δράστη ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο.

Τα δύο σκυλιά, μολονότι φορούσαν περιλαίμιο, δεν αναγνωρίστηκαν από τους κατοίκους της περιοχής του Αλικιανού, ενώ δεν έφεραν ηλεκτρονική σήμανση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση