HomeHL-9Σήμερα η συνεδρίαση της ΠΕΔ για τη φιλοξενία των προσφύγων στην Κρήτη

Σήμερα η συνεδρίαση της ΠΕΔ για τη φιλοξενία των προσφύγων στην Κρήτη

Επί τάπητος και το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 11 σήμερα το πρωί συνεδριάζει στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά η διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης με αντικείμενο τις εξελίξεις στο προσφυγικό και τη μέχρι τώρα προετοιμασία του νησιού για την υποδοχή των προσφύγων στην Κρήτη.

Όπως προσφάτως είχε γράψει το cretapost, απομακρύνεται το ενδεχόμενο να φτάσουν στο νησί οι πρώτες ομάδες των προσφύγων από την υπόλοιπη Ελλάδα στις αρχές Απριλίου, καθώς εκκρεμεί ακόμη η υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάμεσα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου που έχει αναλάβει την ευθύνη του ανθρωπιστικού εγχειρήματος.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως είχε τονίσει μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Μανόλης Κοκοσάλης θα δημοσιοποιηθούν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τους ιδιώτες που επιθυμούν να διαθέσουν τα σπίτια τους ώστε να φιλοξενηθούν κατά τη διάρκεια της προσωρινής παραμονής τους στο νησί, οι πρόσφυγες.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΕΔ θα τεθούν επί τάπητος όλες οι λεπτομέρειες της προετοιμασίες για την υποδοχή και τη φιλοξενία των προσφύγων, καθώς η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται από μέρα σε μέρα. Θεωρείται ωστόσο δεδομένο  ότι οι πρώτες οικογένειες προσφύγων θα φθάσουν στην Κρήτη ένα περίπου μήνα μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Εξάλλου, στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και το ζήτημα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, καθώς απασχολεί πολλούς ΟΤΑ του νησιού.

Δείτε εδώ τα υπόλοιπα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔ Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση