HomeHL-9Διακόπηκε για τις 10 Απριλίου η δίκη του επενδυτή – μαϊμού

Διακόπηκε για τις 10 Απριλίου η δίκη του επενδυτή – μαϊμού

Είχε εξαπατήσει δέκα ανυποψίαστους πολίτες στους οποίους υποσχόταν κερδοφόρες επενδύσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 10 Απριλίου 2017 θα συνεχιστεί η δίκη του επενδυτή – μαϊμού στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση της απάτης, ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, σε βάρος δέκα συνολικά ανυποψίαστων πολιτών που εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους για κερδοφόρες επενδύσεις στην Κύπρο.

Η υπόθεση έχει έρθει στο φως προ δεκαετίας περίπου, μετά την ομαδική προσφυγή στη δικαιοσύνη των θιγόμενων, οι οποίοι είδαν τα χρήματα που εμπιστεύτηκαν στον φερόμενο ως επενδυτή να «εξαφανίζονται».

Ο βασικός κατηγορούμενος έπειθε τα θύματά του να του παραδίδουν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία στη συνέχεια θα επένδυε, προκειμένου να τους αποφέρουν τεράστια κέρδη.

Μάλιστα φρόντιζε να ενημερώνει τους ανυποψίαστους που είχαν πέσει στην παγίδα του ότι τα χρήματα βρίσκονταν σε καλά χέρια και ότι οι επενδύσεις ήταν επιτυχημένες, δίνοντας τους στη συνέχεια ακάλυπτες επιταγές.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ο απατεώνας επιχειρηματίας είχε εξαπλώσει την παράνομη δράση του και στην Κύπρο με συνεργούς δύο ακόμη άτομα.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι συνολικά τέσσερα άτομα, δύο Κρητικοί και δύο Κύπριοι, ωστόσο σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν οι δύο από τους τέσσερις, καθώς οι άλλοι δύο εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τις καταθέσεις τεσσάρων εκ των θυμάτων της απάτης, οι οποίοι περιέγραψαν συντετριμμένοι πως εξανεμίστηκαν οι περιουσίες τους από τις επενδύσεις που υποτίθεται ότι είχαν κάνει.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί τη Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017.

Διαφήμιση
Διαφήμιση