HomeΚΡΗΤΗΔεσμεύσεις Παπανάτσιου για τα πρόστιμα του ΚΟΚ σε μισθωμένα οχήματα

Δεσμεύσεις Παπανάτσιου για τα πρόστιμα του ΚΟΚ σε μισθωμένα οχήματα

Τα αποτελέσματα συνάντησης στην Αθήνα με εκπροσώπους της ομοσπονδίας του κλάδου και βουλευτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση στην Αθήνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είχαν σήμερα εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γραφείων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και Δικύκλων, για το ζήτημα της επιβολής προστίμων του ΚΟΚ από τους δήμους, σε οχήματα που ανήκουν επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων κααι μισθωμένα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη Σωκράτης Βαρδάκης, Μανόλης Θραψανιώτης και Βάλια Βαγιωνάκη καθώς και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

Οι Ο.Τ.Α. συνεχίζουν να βεβαιώνουν τις παραβάσεις παράνομης στάθμευσης σε βάρος των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενών οχημάτων σε βάθος εικοσαετίας και  προχωρούν στη στέρηση φορολογικής ενημερότητας, δεσμεύοντας τα ΑΦΜ και κατάσχοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς εις χείρας τρίτων, των επιχειρήσεων αυτών. Κατά συνέπεια, η πρακτική αυτή έχει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη του Τουρισμού της Χώρας αλλά και στην Εθνική Οικονομία.

Ο κ. Βαρδάκης, αναφέρθηκε στην ανάγκη οριστικής αντιμετώπισης του προβλήματος των επιχειρήσεων ενοικιάσεως αυτοκινήτων και δίκυκλων, με την ύπαρξη νομοθετικού πλαισίου, που θα ρυθμίζει το ζήτημα της είσπραξης των προστίμων που επιβλήθηκαν πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου 3544/2007, με τον όποιο περιορίστηκε η έννοια του παραβάτη μόνο στο πρόσωπο που αναφέρεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Η Υφυπουργός κα Παπανάτσιου δεσμεύτηκε να γίνει άμεσα συνάντηση και συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και να προταθεί νομοθετική ρύθμιση για την λύση των προβλημάτων που πραγματικά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των Γραφείων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και Δικύκλων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση