HomeHL-9Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η οικογένεια του βρέφους που «έσβησε» στο ΠΑΓΝΗ

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η οικογένεια του βρέφους που «έσβησε» στο ΠΑΓΝΗ

Την ερχόμενη εβδομάδα η υποβολή των μηνύσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη είναι οι γονείς του μικρού Ραφαήλ, ο οποίος μετά από πολυήμερη νοσηλεία, άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, σε ηλικία μόλις 16 μηνών, την περασμένη Παρασκευή

Οι γονείς του αναμένεται την επόμενη Τετάρτη να καταθέσουν μηνύσεις σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων, καθώς θεωρούν ότι το αγγελούδι τους «έφυγε» από τη ζωή λόγω ιατρικού λάθους.

Μάλιστα, έχουν προσλάβει την ιατροδικαστή Ελπίδα Σπανουδάκη ως τεχνική σύμβουλο, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους βασανίζουν για τις συνθήκες και κυρίως τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του μικρού Ραφαήλ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η οικογένεια εμφανίζεται αποφασισμένη να προσφύγει στη δικαιοσύνη σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων, ενώ ζήτησε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής αμέσως μετά τον θάνατο του 16μηνου νηπίου. Όσον αφορά στο ιατροδικαστικό σκέλος της υπόθεσης, αναμένονται τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ο μικρός Ραφαήλ που αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα λόγω του οποίου μεταφέρθηκε αρχικά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και κατόπιν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Στα μέσα Φεβρουαρίου επρόκειτο να μεταφερθεί με C-130 σε νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας, ωστόσο της κατάστασης της υγείας του παιδιού δεν κρίθηκε τέτοια που να επιτρέπει το ταξίδι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών που το παρακολουθούσαν.

Το μικρό αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Παρασκευή, βυθίζοντας σε ανείπωτο πόνο και οδύνη την οικογένειά του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση