HomeΕΛΛΑΔΑΧυδαιότητες από τους χρυσαυγίτες στον Νικήτα Κακλαμάνη για το σπίτι του Μπελογιάννη

Χυδαιότητες από τους χρυσαυγίτες στον Νικήτα Κακλαμάνη για το σπίτι του Μπελογιάννη

Τους πέταξε έξω από την ολομέλεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άγρια κόντρα ανάμεσα στον Νικήτα Κακλαμάνη και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την εκδήλωση για τον Νίκο Μπελογιάννη.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο χρυσαυγίτης Ηλιόπουλος χαρακτήρισε αρχισφαγέα τον Μπελογιάννη και απείλησε ότι όταν η Χρυσή Αυγή έρθει στα πράγματα θα γκρεμίσει το σπίτι του.

«Χθες ο Τσίπρας, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, για να τσιγκλίσει τα αριστερά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, εγκαινίασε ένα μουσείο για τον Μπελογιάννη. Για τον αρχισφαγέα του κομμουνιστικού κόμματος. Γι’ αυτόν που ευθύνεται για τόσα εγκλήματα εγκαινιάστηκε ένα μουσείο. Βέβαια, για τον Παύλο Μελά, του οποίου το σπίτι ρημάζει στην Κηφισιά, δεν έχει ακουστεί ούτε μια λέξη», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Μετά τις αντιδράσεις από τα έδρανα της Αριστεράς, ο βουλευτής επέμεινε: «Τιμήσατε τον σφαγέα, αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε για να μη θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα. Θα δείτε το Μουσείο Μπελογιάννη τι θα γίνει, όταν θα έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, που προέδρευε, δήλωσε ότι παίρνει ο ίδιος την ευθύνη προκειμένου να διαγραφεί από τα πρακτικά η φράση «αρχισφαγέας». Μάλιστα, απευθυνόμενος στους χρυσαυγίτες, είπε «να σταματήσει εδώ αυτή ιστορία, δεν έχετε να γκρεμίσετε τίποτα».

Τότε έξαλλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του χρησιμοποιώντας και χυδαίους χαρακτηρισμούς, λέγοντάς του «τι είσαι εσύ και διαγράφεις τι λέμε; Ωραίος δεξιός είσαι. Από πότε οι δεξιοί είναι υπέρ του Μπελογιάννη; Δεξιός είσαι εσύ ή λολίτα;».

Ο κ. Κακλαμάνης δεν απάντησε στις χυδαιότητες, αλλά απλώς τους κάλεσε σε έντονο ύφος να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση