HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης: Κάθαρση οι εκλογές – Η κυβέρνηση ακολουθεί τακτική καμένης γης

Μητσοτάκης: Κάθαρση οι εκλογές – Η κυβέρνηση ακολουθεί τακτική καμένης γης

Σε σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η χώρα βρίσκεται σε κατήφορο και η κυβέρνηση πατάει γκάζι», ανέφερε ο πρόεδρος της NΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματος.

«Η κυβέρνηση ακολουθεί τακτική καμένης γης, οι εκλογές θα λειτουργήσουν ως κάθαρση, λαός και ιστορία δεν θα δείξουν καμία επιείκεια», ανάφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Επανεκκίνηση, είναι αυτό που ζητούν οι πολίτες», ενώ απευθυνόμενος προς τους τομεάρχες του είπε: «Να είμαστε σκληροί και αμείλικτοι με την κυβέρνηση, ασκώντας τα αντιπολιτευτικά μας καθήκοντα».

Ακολούθως εξαπέλυσε συνολική επίθεση για την κατάσταση στην οικονομία: «Το πυροτέχνημα της 20ής Φεβρουαρίου, έσβησε. Τα λεγόμενα αντίμετρα, αν ψηφιστούν, δεν εφαρμοστούν αφού θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε το πλεόνασμα του 3,5 %, κάτι που δεν θα γίνει, αφού και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγε ότι είναι ανέφικτο. Η κυβέρνηση επιχειρεί πάλι να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Τα σημάδια για την οικονομία είναι απογοητευτικά, η αγορά έχει αποσταθεροποιηθεί, το Δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών, το φιάσκο με τον ΕΦΚΑ απειλεί με κατάρρευση όλο το ασφαλιστικό σύστημα, έχουμε εκροή καταθέσεων και χιλιάδες επιχειρήσεις και πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους. Τα “κόκκινα” δάνεια τραυματίζουν το τραπεζικό σύστημα που αδυνατεί να στηρίξει την ανάπτυξη».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στις πρόσφατες τοποθετήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο θα συναντηθεί και, όπως είπε, «θα ζητήσουμε αναλυτική ενημέρωση και θα ακούσουμε και τις ανησυχίες που εκφράζει».

Συνεχίζοντας προειδοποίησε: «Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση οδηγούμαστε σε τραγικό αδιέξοδο με ανυπολόγιστες συνέπειες. Δεν υπαρχει πεδίο για μία διαπραγμάτευση που να κλείσει εποικοδομητικά την αξιολόγηση». Είπε ακόμη ότι αν η οικονομία δεν αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική δεν θα βγούμε στις αγορές το 2018 και το τέταρτο μνημόνιο θα γίνει μονόδρομος. Γι αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη για πολιτική αλλαγή.

Έκανε δε αναφορά στις εργασιακές σχέσεις που αποτελεί πεδίο διαπραγμάτευσης: «Η κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχθεί τη μείωση των συντάξεων. Μιλούν κάποιοι για εργασιακό μεσαίωνα και ξεχνούν ότι μεσαίωνας είναι αυτό που υπάρχει σήμερα στην αγορά εργασίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παριστάνει ότι αγωνίζεται για τις σχέσεις εργασίας, αλλά δεν νοιάζονται για τις θέσεις εργασίας που χάνονται. Ο ίδιος ο Γιούνκερ άδειασε τον κ. Τσίπρα παραδίδοντάς του μαθήματα και λέγοντας ότι εργασιακό κεκτημένο δεν υφίσταται».

Συνέχισε με τα ενεργειακά, λέγοντας ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με τους θεσμούς να μειωθεί το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά από το 95% στο 50% και το έκαναν με μηδενικό αντάλλαγμα. Η κατάσταση οδηγεί σε κατάρρευση της ΔΕΗ προς όφελος των ανταγωνιστών της. Η ΔΕΗ έχει απωλέσει το 75% της χρηματιστηριακής αξίας. Για τη διάλυση της ΔΕΗ η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη. Αυτή είναι η πραγματικότητα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται για μία εικόνα παρακμής, η κατάσταση είναι επικίνδυνη και για τον θεσμικό ιστό της δημοκρατίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατήγγειλε την κυβέρνηση για «κωμικοτραγικά επεισόδια στην προσπάθεια να δημιουργήσει ένα πλέγμα φιλικών ΜΜΕ για τη συκοφάντηση των αντιπάλων της», ενώ προσέθεσε ότι «στη διοίκηση βλέπουμε να γίνονται παράνομες προσλήψεις».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε την ομιλία του με ειδική αναφορά στην Δικαιοσύνη λέγοντας ότι «οι δικαστές καταγγέλλουν απόπειρες ελέγχου της Δικαιοσύνης». Επικαλέστηκε την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία «εξέφρασε την ανησυχία τους για τις προσπάθειες αναχαίτισης του έργου των δικαστών με τη δημόσια στοχοποίηση και με αθέμιτες πιέσεις μέσω μιας δημοσιογραφίας που εξυπηρετεί πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση