HomeHL-WorldΓιλντιρίμ: Το δημοψήφισμα για την ένταξη στην ΕΕ θα γίνει για τους «μπερδεμένους» Τούρκους

Γιλντιρίμ: Το δημοψήφισμα για την ένταξη στην ΕΕ θα γίνει για τους «μπερδεμένους» Τούρκους

Επιμένει η Άγκυρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η τουρκική κυβέρνηση να διεξάγει δημοψήφισμα για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις άφησε και ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλιντιρίμ, λίγες ημέρες μετά την αντίστοιχη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι πολίτες θα πάρουν τις αποφάσεις για θέματα στα οποία οι πολιτικοί δεν μπορούν να αποφασίσουν» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Ερντογάν ότι η Άγκυρα θα επανεξετάσει τους δεσμούς της με την ΕΕ μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Όπως πρόσθεσε σε συζήτηση που είχε με τους διευθυντές σύνταξης των μεγαλύτερων τουρκικών τηλεοπτικών καναλιών, ένα δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα μπορούσε να γίνει αν οι Τούρκοι είναι «μπερδεμένοι σχετικά με τη διαδικασία».

Όσον αφορά την ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες το τελευταίο διάστημα, ο κ. Γιλντιρίμ είπε ότι «θα ομαλοποιηθούν σχετικά» μετά τις εκλογές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Αν και πρόσθεσε ότι δεν είναι σωστό να λέει κανείς ότι «όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι κατά της Τουρκίας», ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «ορισμένα από τα κράτη διεξάγουν μια ενεργή καμπάνια κατά της Τουρκίας όσον αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση».

«Η Ισλαμοφοβία και οι εκστρατείες κατά της Τουρκίας» αποτελούν κίνδυνο για την Ευρώπη κατέληξε για το θέμα ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση