HomeHL-9Ο καταυλισμός των Ρομά στα Δύο Αοράκια «μπλοκάρει» το εμπορικό πάρκο

Ο καταυλισμός των Ρομά στα Δύο Αοράκια «μπλοκάρει» το εμπορικό πάρκο

Σε διαπραγμάτευσεις με την επενδύτρια εταιρεία εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η μετεγκατάσταση των καταυλισμών των Ρομά από τα Δύο Αοράκια που δεν έχει ολοκληρωθεί θέτει σε κίνδυνο την επένδυση για το μεγάλο εμπορικό πάρκο που επρόκειτο να δημιουργηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού. Κι αυτό γιατί το χρονικό περιθώριο που υπήρχε μέχρις ότου ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επένδυση εξαντλείται στις 10 Απριλίου χωρίς η εταιρεία να έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τον χώρο.

Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου μετά από σχετικές ανακοινώσεις του ίδιου του δημάρχου. Μάλιστα, προκειμένου να μην χαθεί η επένδυση η εταιρεία πρότεινε να υπάρξει μια τριετής παράταση πριν να προχωρήσει στην αναγκαστική καταγγελία της σύμβασης που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην ίδια και τον Δήμο Ηρακλείου, ώστε στο διάστημα αυτό να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των Ρομά. Επιπλέον προτείνει για τα τρία αυτά χρόνια να καταβάλει εν είδει ενοικίου το ποσό των 3.000 ευρώ, έναντι των 40.000 ευρώ που θα κατέβαλε αν η επένδυση προχωρούσε με βάση τον προβλεπόμενο σχεδιασμό.

Εξάλλου, προτίθεται να συμβάλει οικονομικά ώστε να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση και να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές για τους Ρομά του καταυλισμούς.

Όπως αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οι παρατάξεις θα ορίσουν εκπροσώπους οι οποίοι μέχρι τις 10 Απριλίου θα έχουν ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την επενδύτρια εταιρεία ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός και να μην χαθεί η επένδυση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση