HomeHL-LifestyleΟ Μπεν Στίλερ πρωτοστατεί στην καμπάνια για τη μεταφορά τροφίμων και νερού στη Σομαλία

Ο Μπεν Στίλερ πρωτοστατεί στην καμπάνια για τη μεταφορά τροφίμων και νερού στη Σομαλία

Στόχος τα 2 εκατομμύρια δολάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος Μπεν Στίλερ πρωτοστατεί σε εκστρατεία συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας ύψους 2 εκατ. δολαρίων για τη μεταφορά τροφίμων και νερού στη Σομαλία.

Αφού κατάφερε να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο δολάρια εντός 24 ωρών χάρη στη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τώρα προσεγγίζει εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κόσμου για να συνεισφέρουν με δωρεές στην εκστρατεία.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον Γάλλο σταρ της πλατφόρμας Vine και του Snapchat star, Jerome Jarre, ο οποίος δημιούργησε την κίνηση «Love Army For Somalia» (Στρατός Αγάπης για τη Σομαλία) προσπαθώντας να πείσει την αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines να μεταφέρει φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα που πλήττεται από εκτεταμένη ξηρασία.

Ο τουρκικός εθνικός αερομεταφορέας, είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που εκτελεί προς το παρόν πτήσεις προς τη Σομαλία και συμφώνησε να μεταφέρει 60 τόνους τροφίμων με ένα από τα αεροπλάνα της, αν ο Jarre κατάφερνε να βρει το χρηματικό ποσό.

Το Ίδρυμα του Μπεν Στίλερ, Stiller Foundation και ο Αμερικανός σταρ του YouTube, Κέισι Νέιστατ εντάχθηκαν στην εκστρατεία και ο στόχος επιτεύχθηκε σε λιγότερο από μία μέρα.

«Όχι μόνο διαθέτουν μια πτήση cargo που μπορεί να μεταφέρει 60 τόνους τροφίμων, αλλά συμφώνησαν να μεταφέρουν κοντέινερ με τρόφιμα με τα εμπορικά αεροσκάφη τους στη Σομαλία, μέχρι το τέλος του λιμού», έγραψε ο Jarre.

Οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία συνεργάζονται με τη μη κυβερνητική οργάνωση American Refugee Committee (ARC), η οποία βρίσκεται στη Σομαλία και θα διανείμει την ανθρωπιστική βοήθεια.

Τώρα ο στόχος είναι οι δωρεές να φθάσουν τα δύο εκατομμύρια δολάρια, ώστε να μεταφερθεί και νερό στη χώρα.

Από πολλές ΜΚΟ μάθαμε ότι το νερό πρέπει να μεταφερθεί με βυτιοφόρα οχήματα, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της καμπάνιας, gofundme.com/LOVEARMYFORSOMALIA.

Για την επίτευξη του στόχου ο Στίλερ με βίντεο που δημοσίευσε όρισε τρεις πρέσβεις για τον σκοπό ζητώντας τους να κάνουν και εκείνοι το ίδιο.

«Η ιδέα είναι κάθε άτομο που δώρισε χρήματα, όλοι εσείς οι 50.000 άνθρωποι να ορίσετε τρεις άλλους φίλους για να γίνουν μέρος της εκστρατείας», ανέφερε ο Αμερικανός ηθοποιός.

Οι τρεις πρέσβεις που «επιστρατεύθηκαν» είναι ο Λιούις Χάμιλτον παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, η ηθοποιός Έμα Γουάτσον και το μοντέλο και ηθοποιός Κάρα Ντελεβίν, σύμφωνα με το Sky news.

Στην ιστοσελίδα της εκστρατείας αναφέρεται ότι κάθε βυτιοφόρο μπορεί να μεταφέρει 2.000 λίτρα νερού, ποσότητα που θα στηρίξει 100 εξαμελείς οικογένειες στη Σομαλία και ότι το κόστος για κάθε βυτιοφόρο είναι 250 δολάρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση