HomeHL-Psila“Άδεια από τη σημαία”… με αφορμή την εθνική επέτειο

“Άδεια από τη σημαία”… με αφορμή την εθνική επέτειο

“Αθάνατο” Ελληνικό δημόσιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από μικρά παιδιά θυμάμαι, η σχολική γιορτή για τον εορτασμό των εθνικών επετείων είτε της 28ης Οκτωβρίου είτε της 25ης Μαρτίου γινόταν την παραμονή της ημέρας της επετείου, όπου σε κάθε σχολείο παρουσιάζονταν θεατρικά δρώμενα και ακούγονταν επετειακά τραγούδια, αποτιμώντας φόρο τιμής σε όλους εκείνους, που πολέμησαν και έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Τα δεδομένα όμως φαίνεται ότι αλλάζουν με το πέρασμα των χρόνων, γιατί έτσι εξυπηρετεί προφανώς κάποιους…

Έπεσε λοιπόν στην αντίληψη μου ότι σε σχολείο του Ηρακλείου, ο εορτασμός ξεκίνησε την προπαραμονή και όχι την παραμονή ως είθισται.

Οι μαθητές του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποίησαν τη σχολική τους γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου την προπαραμονή, χάνοντας όπως ήταν αναμενόμενο, όλες τις διδακτικές ώρες.

Όσον αφορά την παραμονή της 25ης Μαρτίου οι μαθητές στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα και πάλι έχασαν μάθημα, όχι επειδή βέβαια έκαναν την καθιερωμένη γιορτή, αλλά γιατί οι περισσότεροι από τους δασκάλους… απουσίαζαν.

Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι κάποιοι όσα χρόνια και να περάσουν θα παίρνουν άδεια…”από τη σημαία”, γιατί έχουν συνηθίσει σε αργίες και γιορτές να έχουν…εορταστικό τριήμερο.

“Αθάνατο” Ελληνικό δημόσιο!!!!!!!

Διαφήμιση
Διαφήμιση