HomeHL-WorldΒαριά πολιτική ήττα για τον Τραμπ: Το Κογκρέσο απέρριψε την αλλαγή του Obamacare

Βαριά πολιτική ήττα για τον Τραμπ: Το Κογκρέσο απέρριψε την αλλαγή του Obamacare

Χαστούκι για τον Αμερικανό πρόεδρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαριά πολιτική ήττα υπέστη ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ζήτησε από τους Ρεπουμπλικανούς να αποσύρουν το νομοσχέδιό του για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέστη βαριά πολιτική ήττα, καθώς ζήτησε από τους Ρεπουμπλικάνους να αποσύρουν το νομοσχέδιό του για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

«Βρισκόμασταν πολύ κοντά» δήλωσε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο, εκφράζοντας την «απογοήτευσή» του, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «εξεπλάγη λίγο».

Δύο και πλέον μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων, ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει το δεύτερο στη σειρά μεγαλεπήβολο σχέδιό του να οδηγείται σε αποτυχία, μετά την αναστολή από τη δικαιοσύνη της ισχύος των δύο αντιμεταναστευτικών διαταγμάτων, που προέβλεπαν το κλείσιμο των συνόρων στους πρόσφυγες και τους υπηκόους πολλών μουσουλμανικών χωρών.

Η απόσυρση του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση στην υγεία, μέσα από την κατάργηση σημαντικών διατάξεων του Obamacare, μία από τις υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, συνιστά μια τεράστια ήττα σε προσωπικό επίπεδο για το Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η εικόνα του ως δεινού διαπραγματευτή κατέρρευσε.

Κατά τον Τραμπ, το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν να καταργήσουν και να αντικαταστήσουν το Obamacare, θα βελτιώσει τελικά τις πιθανότητες να προχωρήσει η μεταρρύθμιση του αμερικανικού συστήματος υγείας όταν τελικά οι Αμερικανοί υποστούν τις συνέπειες από τα υψηλότερα κόστη και τις λιγότερες ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν «μίλησε με τον πρόεδρο στις 15.00 το μεσημέρι της Παρασκευής και ο πρόεδρος ζήτησε από τον (Πολ Ράιαν) να αποσύρει το νομοσχέδιο» επιβεβαιώνεται από την ίδια πηγή.

Τα 430 στελέχη της Βουλής των Αντιπροσώπων (193 Δημοκρατικοί και 237 Ρεπουμπλικάνοι) επρόκειτο να ψηφίσουν λίγο μετά τις 21.30 ώρα Ελλάδας. Όμως ο αριθμός των Ρεπουμπλικάνων που διατύπωσαν την αντίθεσή τους υπερέβη τους 30, γεγονός που συνιστά μια ήττα, δεδομένου ότι οι Δημοκρατικοί αντιτίθενται πλήρως.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση