Με κάθε επισημότητα αναμένεται να εορταστεί και φέτος η επέτειος της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στην Οθωμανική κυριαρχία το 1821 με πλούσιες εκδηλώσεις, που ξεκινούν από σήμερα στο Ηράκλειο και θα κορυφωθούν αύριο το απόγευμα με την υποστολή της σημαίας.

Συγκεκριμένα στις 11 παρά τέταρτο το πρωί της 28ης Οκτωβρίου θα τελεστεί Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ενώ στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας από το ύψος του μνημείου της Μάχης Κρήτης, προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, Πλατεία Κορνάρου, Κυρίλλου Λουκάρεως μέχρι το ύψος της πλατείας Αγίου Μηνά, παρουσία εκπροσώπων της θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Την Κυβέρνηση φέτος θα εκπροσωπήσει στο Ηράκλειο ο υφυπουργός Παιδείας, Ενέργειας και θρησκευμάτων Κώστας Ζουράρις.

Στον Άγιο Νικόλαο ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Φωτάκης, ενώ στα Χανιά στην εξέδρα των επισήμων θα βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τού υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αντώνης Παπαδεράκης.

Στο Ρέθυμνο, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο θα ολοκληρωθούν στις 5.30 το απόγευμα με την επίσημη υποστολή της σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση