HomeΚΡΗΤΗΠανεργατικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, στις 7 Απριλίου

Πανεργατικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, στις 7 Απριλίου

Με αφορμή τη συνεδρίαση του eurogroup ενάντια στα νέα μέτρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε νέα κινητοποίηση με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνει το ΠΑΜΕ και όλα τα συνεργαζόμενα σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού Ηρακλείου, στις 7 Απριλίου 2017.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup την ίδια ημέρα.

Στην κινητοποίηση μετέχει και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση. Είναι αδίστακτοι. Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει, νέα άγρια φοροληστεία, όλα αυτά θα προστεθούν στα σημερινά βάσανα, οδηγώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση.

Τα σωματεία που συσπειρωνόνονται στο ΠΑΜΕ, στο Ηράκλειο, απευθύνουν κάλεσμα οργάνωσης στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε όλους τους εργαζόμενους. Πάνω από 530 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία συναντήθηκαν στη μεγάλη πρωτοβουλία για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την κάλυψη των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

Το επόμενο διάστημα αναλαμβάνουν τη οργάνωση μαχητικής δράσης, προετοιμασίας κι ενημέρωσης των εργαζομένων μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, μέσα από γενικές συνελεύσεις, με στόχο να  δυναμώνει το μέτωπο των εργαζομένων, να δοθεί γενική απεργιακή απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παζαρεύει το 4ο μνημόνιο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων καλλιεργώντας ξανά το γνωστό παραμύθι της ανάπτυξης, από την οποία θα είναι τάχα ωφελημένοι όλοι και η πλουτοκρατία και ο λαός. Για τους εργαζόμενους ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και ασήκωτος, όποτε κι αν το φέρουν.

Μας καλούν να συνηθίσουμε στην ανεργία, στη φτώχεια, στη μετανάστευση των παιδιών μας, την άθλια ζωή. Τα μέτρα που συζητούν, παρά τις αναβολές και τις δήθεν ασυμφωνίες, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, για προσδοκίες και για ανοχή. Περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και στηρίζει η Ένωση Κεντρώων.

Έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν:

  • Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα επιβαρύνει με αύξηση της φορολογίας μισθωτούς και συνταξιούχους και θα φέρει νέα δραματική μείωση του ήδη πενιχρού εισοδήματος.
  • Σε νέες μειώσεις σε μισθούς, σε νέες μειώσεις στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, με ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον υποκατώτερο μισθό, με μόνιμους «κόφτες».
  • Στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
  • Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.
  • Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
  • Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο».
Διαφήμιση
Διαφήμιση