HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης: «Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα»

Αυγενάκης: «Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα»

Τι δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την διαπραγμάτευση του χρέους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα. Δε θα γίνουμε το σωσίβιο του πολιτικού πνιγμού που έχει ξεκινήσει για τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του STAR και την δημοσιογράφο κ. Πόπη Τσαπανίδου, ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το «θολό τοπίο της διαπραγμάτευσης» και την στάση της ΝΔ απέναντι στο εν λόγω ζήτημα ο κ. Λ. Αυγενάκης δήλωσε πως: «Βρισκόμαστε στο σκότος. Το μόνο επίσημο έγγραφο που υπάρχει είναι το περίφημο non paper του «Μαξίμου» σύμφωνα με το οποίο η συμφωνία είχε σχεδόν κλείσει αμέσως μετά το προηγούμενο Eurogroup.…Η κατάσταση που ζει σήμερα η χώρα είναι εξαιρετικά δύσκολη και γίνεται ακόμα πιο δύσκολη  διότι έχουμε μπροστά μας μια κυβέρνηση η οποία είναι απόλυτα εγκλωβισμένη από μια στρατηγική που ακολούθησε το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή παραμονής στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος».

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα και σε έντονο ύφος ο Γραμματέας της ΝΔ προσέθεσε πως: «Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν 13 μήνες και ενώ τότε έλεγαν ότι η μόνη κουβέντα που θα κάνουν θα είναι για τη διαδικασία μείωσης του χρέους και καμμιά κουβέντα για επιπλέον βάρη στους Έλληνες πολίτες. Σήμερα επικρατεί σιγήν ιχθύος για την μείωση του χρέους και η μόνη συζήτηση που γίνεται είναι για το πόσο θα αυξηθεί ο λογαριασμός».

Ασκώντας δριμεία κριτική στους μέχρι τώρα χειρισμούς της Κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση ο κ. Λ. Αυγενάκης δήλωσε: «Η ΝΔ από τη δική της πλευρά και ο πρόεδρός μας κ. Κ. Μητσοτάκης πολύ έγκαιρα είχαν διαγνώσει ότι αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί τη λογική ‘και αύριο μέρα είναι και βλέπουμε’. Αυτό  όμως δεν είναι υπεύθυνη στρατηγική και δεν φέρνει αποτελέσματα και γι’ αυτό έγκαιρα είχαμε ζητήσει εκλογές».

Και προσέθεσε: «Πόσες ημερομηνίες έχουν τεθεί ως ημερομηνίες σταθμός και μετά πέρασαν σαν να μη τρέχει τίποτα; Η Κυβέρνηση υπέγραψε ένα 3ο μνημόνιο 9 δις μέτρων εκεί που ο Τσίπρας είχε δώσει υποσχέσεις για 12 δις παροχές. Καθυστερεί να κλείσει κατά ένα χρόνο τη β’ αξιολόγηση και φαίνεται ο λογαριασμός να αυξάνεται διαρκώς. Βρίσκονται σε απίστευτη αμηχανία. Είναι εγκλωβισμένοι στην όποια στρατηγική τους, αυτό όμως τους έχει φέρει σε πλήρη αδιέξοδο με αποτέλεσμα να συμπιέζουν συνεχώς το ελατήριο της ελληνικής οικονομίας».

Αναφορικά με  την λύσεις που προτείνει η Νέα Δημοκρατία ο κ. Αυγενάκης πρόταξε για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα για προσφυγή στις κάλπες λέγοντας: «Το αίτημα για εκλογές είναι επιτακτικό ανεξάρτητα από την αξιολόγηση. Αυτοί οι άνθρωποι (της Κυβέρνησης) δεν έχουν καμία διάθεση να προχωρήσουν και να κλείσουν την συμφωνία. Εμείς από θέση ευθύνης ζητάμε εκλογές γιατί είναι μέρος της λύσης του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

Κλείνοντας η συνέντευξη ο κ Λ. Αυγενάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα. Δε θα γίνουμε το σωσίβιο του πολιτικού πνιγμού που έχει ξεκινήσει για τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ΝΔ αποτελεί την μοναδική ελπίδα για την διάσωση του πολιτικού συστήματος και κυρίως της χώρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση