HomeCity GuideΣυναυλία με το “Άξιον Εστί” του Μίκη Θεοδωράκη

Συναυλία με το “Άξιον Εστί” του Μίκη Θεοδωράκη

Στο Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το » Αξιον Εστι», το Επικό έργο των Μίκη Θεοδωρακη και Οδυσσέα Ελύτη παρουσιάζει σήμερα το Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου.

Η συναυλία -παράσταση θα δοθεί με ελεύθερη είσοδο στις 9 απόψε στην αίθουσα συναυλιών του Μινωικού Ωδείου, οδός Σταύρου Νιώτη 8 και πάροδος Γ. Παπανδρέου.

image001

Πρόκειται,σύμφωνα με την διευθύντρια του ωδείου Κάλλια ΑναστασΆκη «για ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο στις δύσκολες περιόδους που διανύει η πατρίδα μας. Ένα έργο που χάρισε στον σπουδαίο Οδυσσέα Ελύτη το Βραβείο Νόμπελ το 1979.Απολύτως εναρμονισμένη με το συγκλονιστικό περιεχόμενο των στίχων είναι και η μουσική του αγαπημένου Συνθέτη όλων των Ελλήνων Μίκη Θεοδωράκη.

Τα τραγούδια του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ,ερμηνεύει η Νεανική Χορωδία που αποτελείται από παιδιά ηλικίας 7-14 ετών.Επί σκηνής θα βρίσκονται και οι δύο Αφηγητές-Τραγουδιστές η παρουσία των οποίων είναι απαραίτητη για την ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου.Η καινοτομία στον τρόπο παρουσίασης του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, είναι η προσθήκη Χοροθεατρικών στοιχείων στα κείμενα αφήγησης για τη περαιτέρω ανάδειξη του συγκλονιστικού περιεχομένου τους.Οι χορογραφίες καθώς και οι δραματοποιήσεις των κειμένων εκτελούντα από τους νεαρούς χορωδούς ταυτόχρονα με το τραγούδι τους.»

img_6151

Για την συναυλία – παράσταση ,η Δντρια του Μινωικού Ωδειου,απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους λέγοντας:»Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε όλοι μαζί τη χαρά της Δημιουργίας του κόσμου (1ο μέρος),να βιώσουμε τον πόνο,τα βάσανα,τις κακουχίεςτου πολέμου (2ο μέρος), για να φτάσουμε ξανά στη Λύτρωση της Απελευθέρωσης όλων των δεινών της πατρίδας μας (3ο μέρος).»

Είσοδος δωρεαν με ωρα έναρξης της παράστασης: 21.0.Ωρα προσέλευσης κοινού: 20.30.Αίθουσα συναυλιών Μινωικού Ωδείου,Σταύρου Νιώτη 8.Πάροδος Γ. Παπανδρέου). Τηλ.:2810-231874

Διαφήμιση
Διαφήμιση