HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕκπαιδευτικό επίδομα 1.471 ευρώ σε 3.000 νέους έως 24 ετών

Εκπαιδευτικό επίδομα 1.471 ευρώ σε 3.000 νέους έως 24 ετών

Μέσω προγράμματος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκπαιδευτικό επίδομα 1.471,60 ευρώ θα λάβουν 3.000 νέοι άνεργοι ηλικίας από 18 έως 24 ετών μέσω του ειδικού προγράμματος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Το πρόγραμμα αφορά τους τομείς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ η υλοποίηση του γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιδοτούμενης Κατάρτισης και Πρακτικής Άσκησης για Άνεργους Νέους.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 380 ώρες και θα περιλαμβάνει γνώσεις σε θεωρητικό, αλλά και πρακτικό επίπεδο για τους ωφελουμένους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο edu.sepe.gr, με προθεσμία υποβολής της αίτησης μέχρι και 7/4/2017. Το αντικείμενο θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης αφορά στις ειδικότητες:

– Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων (Computer & Network Technician),

– Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού (Software Specialist),

– Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών (Web & Mobile Specialist),

– Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων (Database Developer),

– Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής (IT Security Specialist).

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ, «οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας. Αυτός άλλωστε είναι και ο πυρήνας της στρατηγικής του ΣΕΠΕ, να αξιοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης, την καταπολέμηση της ανεργίας, την τόνωση της εξωστρέφειας και της παραγωγικότητας».

Πηγή: dimosio.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση