HomeΕΛΛΑΔΑΤο υπ. Προστασίας του Πολίτη «πανηγυρίζει» για την επιστροφή στην Τουρκία τριών Τούρκων μεταναστών

Το υπ. Προστασίας του Πολίτη «πανηγυρίζει» για την επιστροφή στην Τουρκία τριών Τούρκων μεταναστών

Με ανακοίνωσή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι απειλούν με κατάρρευση της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό ενώ παράλληλα καταγράφεται και μια αύξηση του αριθμού των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια. Συγκεκριμένα από την περασμένη Πέμπτη έως το πρωί της Δευτέρας έφτασαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο 566 άνθρωποι.

Παρά τα δύο αυτά γεγονότα, όμως, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκρινε ότι πρέπει να «πανηγυρίσει» και να εκδώσει και μια μακροσκελή ανακοίνωση για την επιστροφή τριών (3) Τούρκων παράτυπων μεταναστών!

Ναι σωστά διαβάσατε, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ότι «με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, επιστράφηκαν στην Τουρκία, σήμερα 22 Μαρτίου 2017, τρεις Τούρκοι μετανάστες όλοι άνδρες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η επιχείρηση επιστροφής πραγματοποιήθηκε μέσω του συνοριακού σταθμού Κήπων Έβρου. Και στις τρεις περιπτώσεις δεν είχε εκφραστεί βούληση για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας».

Στο τέλος της ανακοίνωσης αναφέρεται ακόμα ότι από τον Ιανουάριο 2016 έχουν επιστραφεί:

1.196 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών με βάση το διμερές πρωτόκολλο επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας

63 Τούρκοι υπήκοοι με βάση τη συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας

916 αλλοδαποί διαφορών εθνικοτήτων με βάση την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση