HomeΣΠΟΡΤο Run Greece… στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Το Run Greece… στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Στις 30 Απριλίου θα γίνει στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 2013 το Run Greece ξεκίνησε ως νέος θεσμός αγώνων με πρόθεση και στόχο να βγάλει στους δρόμους ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Το 2017 λίγο πριν την έναρξη της 5ης σεζόν, η σειρά αγώνων όχι μόνο έχει πετύχει το στόχος της, αλλά έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως το σπουδαιότερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός, πόλεων της χώρας με εντυπωσιακή συμμετοχή δρομέων όλων των ηλικιών. Από φέτος ο αριθμός των πόλεων έχει αυξηθεί, αφού στην παρέα προστέθηκε και η Ρόδος.

Σήμερα δόθηκε η κεντρική συνέντευξη Τύπου του Run Greece 2017, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν μια σειρά από νέα πράγματα που θα γίνουν στη σεζόν. Ανάμεσα σε αυτά η σύνδεση του Run Greece με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, εκεί όπου θα γίνει ο τελικός της σειράς αγώνων, αλλά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ, που θα γίνεται παράλληλα με αγώνα της σειράς.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της Wind, μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης,  Γιώργος Τσαπρούνης, ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνων δρόμου και Βουνού, Θανάσης Ράπτης και η πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου. Το λόγο πήραν φυσικά οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, η συμβολή των οποίων είναι καθοριστική στο τελικό αποτέλεσμα.

«Ο ΣΕΓΑΣ είναι ο ηγέτης του δρομικού κινήματος. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε το δρομικό κίνημα να αγκαλιάσουμε όλους τους θεσμούς και να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι υγεία και χαρά.

Το 2017 είναι μια χρονιά ορόσημο σε σχέση με τους στόχους μαζικοποίησης των δρομικών αγώνων καθώς θέλουμε να φτάσουμε τους 100.000 δρομείς σε όλες τις διοργανώσεις μας.

Πρέπει να πούμε πως είναι καθοριστική η βοήθεια των χορηγών κυρίως της Wind που είναι ο μεγάλος χορηγός. Από εκεί και πέρα η επιτυχία οφείλεται και στο γεγονός ότι βρήκαμε δραστήριους Δήμους και Περιφέρειες. Καμαρώνουμε τόσο για τους χορηγούς που είναι δίπλα μας, όσο και για τους τοπικούς φορείς», είπε ο Βασίλης Σεβαστής.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσαπρούνης δήλωσε: «Το όραμα και η συνεργασία χαρακτηρίζουν τους αγώνες Run Greece. Το όραμα του ΣΕΓΑΣ, η συνεργασία με τη Wind και την τοπική αυτοδιοίκηση και η αγκαλιά που έδωσαν οι χιλιάδες δρομείς, είναι το συστατικό της επιτυχίας. Η Wind είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που συμμετέχει και θα συμμετέχει σε αυτό το θεσμό, έχουμε βάλει την κοινωνική αλληλεγγύη ως προτεραιότητα. Σε κάθε αγώνα στηρίζουμε φορείς, για παιδιά. Ολη μας η προσπάθεια είναι τα παιδιά. Είναι εξαιρετική η προσπάθεια του ΣΕΓΑΣ και της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε η μέρα των αγώνων να είναι χαράς και γιορτής».

Για τις νέες αλλαγές στη σειρά αγώνων μίλησε ο Θανάσης Ράπτης, που έκανε γνωστό, πως στη διάρκεια του ΑΜΑ θα γίνει ο τελικός των Run Greece.

«Από φέτος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, σε συνεργασία με την Ergo ασφαλιστική, θα γίνεται ο τελικός των Run Greece. Οι νικητές κάθε κατηγορίας, κάθε διοργάνωσης (10 άνδρες και 10 γυναίκες) θα εκπροσωπούν στον ΑΜΑ ως ομάδα την Περιφέρεια τους. Οι ομάδες θα συμμετέχουν σε ειδικό αγώνα 3χλμ και εκείνη που θα καταλάβει την πρώτη θέση δεν θα είναι απλώς η νικήτρια της συνολικής βαθμολογίας, αλλά θα παραλάβει για λογαριασμό της περιφέρειας της, το χρηματικό έπαθλο της Wind, το οποίο θα διαθέσει σε κοινωφελή μη κερδοσκοπικό  Ιδρυμα και φορέα της Περιφέρειας της».  Ο κ. Ράπτης παράλληλα έκανε γνωστό πως το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 10χλμ θα γίνεται σε πόλη όπου φιλοξενεί Run Greece, με την Πάτρα να είναι ο πρώτος σταθμός, ενώ έκανε γνωστό πως στόχος για φέτος είναι η παρουσία 32.000 δρομέων στο σύνολο των επτά πόλεων.

«Είναι τιμή μου που είμαι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τη Wind και τον ΣΕΓΑΣ, για τη σειρά αγώνων Run Greece. Οι αγώνες μας βοηθούν να έρθουμε πιο κοντά μέσω του τρεξίματος», είπε από την πλευρά της η πρωταθλήτρια των 800 μ. Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου.

Το λόγο στη συνέχεια πήραν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Νίκος Λιούπας – αντιπεριφερειαρχής Θεσσαλίας: «Το Run Greece είναι γιορτή και θεσμός. Μικροί και μεγάλοι περιμένουν να έρθουν για να τρέξουν στο Run Greece. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα είναι ότι έβγαλε την οικογένεια στο δρόμο».

Ευρυπίδης Κουκιαδάκης – αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου: «Υπάρχει θαυμάσια συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο, το ΣΕΓΑΣ και φυσικά τους πολίτες και τους εθελοντές, που χωρίς αυτούς δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα. Το Run Greece συνέβαλλε στην ανάπτυξη του τουρισμού του Ηρακλείου».

Ηλίας Βαρδάβας – αντιδήμαρχος Αθλητισμού ΔΕΑΑΚ Κρήτης: «Τιμή μας που είμαστε από τις πρώτες πόλεις που επέλεξε ο ΣΕΓΑΣ να διοργανώσει Run Greece. Πρόκειται για έναν από τους ποιοτικότερους αγώνες. Εμείς όλα αυτά τα χρόνια γίναμε καλύτεροι μέσα από την τεχνογνωσία του ΣΕΓΑΣ».

Σαβίνα Κατσαμπούρη – εκπρόσωπος Δημάρχου Καστοριάς: «Το Run Greece είναι η μορφή μαζικού αθλητισμού. Ανθρωποι όλων των ηλικιών τρέχουν για τη συμμετοχή και όχι για το έπαθλο».

Παντελής Κολόκας – αντιδήμαρχος Ιωαννίνων: «Με ενθουσιασμό αποδέχθηκα πριν χρόνια την πρόταση του Παναγόπουλου να διοργανώσουμε τον αγώνα. Μπήκαμε μπροστά και δουλέψαμε μαζί ένα εγχείρημα, που αποτελεί τον ορισμό του μαζικού αθλητισμού. Λίγες δραστηριότητες μπορούν να δώσουν τέτοια ευκαιρία στην οικογένεια».

Κώστας Πατερόπουλος – αντιπρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης:  «Η πόλη μας περιμένει με ενθουσιασμό τον 4ο αγώνα. Το Run Greece Αλεξανδρούπολης αποτελεί όχι μόνο το αθλητικό γεγονός της πόλης, αλλά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Παράλληλα έδωσε τεράστια ώθηση στον τουρισμό».

Στέργος Παρδαλός – αντιδήμαρχος Ρόδου: «Τιμή και χαρά, που είμαστε η έβδομη πόλη της σειράς αγώνων. Για εμάς θα είναι μια γεμάτη αθλητική εβδομάδα, αφού την ίδια εποχή υπάρχουν έντονες δραστηριότητες στα σχολεία. Ηδη έχουμε κάνε επαφές για να συμμετάσχουν οι μαθητές».

Κώστας Πελετίδης- Δήμαρχος Πατρέων: «Η Πάτρα ωφελείται μέσα από αυτούς τους αγώνες, θα μας βρείτε έτοιμους και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής ζωής μας».

 Αδαμαντία Στούμου – βοηθός περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. «Η επιτυχημένη σειρά αγώνων έγινε θεσμός. Η συμμετοχή των συμπολιτών συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή. Στον αγώνα του 2016 συμμετείχαν πάνω από 5.000 δρομείς, γεγονός που αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης».

Χαιρετισμό απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, αθλητισμού και πολιτισμού της Ρόδου, Μαριέτα Παπαβασιλείου:

«Με χαρά υποδεχόμαστε στη Ρόδο τη διοργάνωση του Run Greece. Πρόκειται για ένα αγώνα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες,  στους ντόπιους αλλά και στους ξένους επισκέπτες του νησιού, τους οποίους παρακινεί να πάρουν μέρος ενεργά. Είμαι βέβαιη ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει τη διοργάνωση αφού το δρομικό κίνημα στη Ρόδο έχει γνωρίσει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια».

Οι ημερομηνίες του Run Greece 2017:

Λάρισα 26 Μαρτίου

Ηράκλειο 30 Απριλίου

Καστοριά 14 Μαϊου

Ιωάννινα 25 Μαΐου

Αλεξανδρούπολη 24 Σεπτεμβρίου

Ρόδος 1 Οκτωβρίου

Πάτρα 8 Οκτωβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση