HomeΕΛΛΑΔΑΑΝΕΛ προς ΝΔ: Υπερασπίζεστε ακροδεξιούς αντί να παρουσιάζετε θέσεις και προτάσεις

ΑΝΕΛ προς ΝΔ: Υπερασπίζεστε ακροδεξιούς αντί να παρουσιάζετε θέσεις και προτάσεις

«Η κυβέρνηση αυτή έχει βάλει ένα μεγάλο στοίχημα για την πάταξη της διαφθοράς»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Αντί να παρουσιάζουν προτάσεις και θέσεις, υπερασπίζονται τα άκρα τα οποία εισήγαγαν στο χώρο της δεξιάς παράταξης». Η επικριτική αυτή φράση προς τα στελέχη της ΝΔ, ειπώθηκε από την εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε σημερινή παρέμβασή της στην ΕΡΤ, όπου ερωτηθείσα «για τα σκάνδαλα και την Εξεταστική Επιτροπή στο χώρο της Υγείας» είπε ότι η συζήτηση σχετίζεται με το θέμα για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κυβέρνηση αυτή έχει βάλει ένα μεγάλο στοίχημα για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Έρχεται στη συνέχεια και η Εξεταστική και για το χώρο της Υγείας. Η δικαστική εξουσία λειτουργεί ανεξάρτητα χωρίς παρεμβολές και παρεμβάσεις. Ο καθένας θα αντιμετωπιστεί ανάλογα με αυτά για τα οποία είναι υπεύθυνος και αν χρέωσε τον ελληνικό λαό με δικές του υπογραφές προκειμένου να πλουτίσει. Εκλέχθηκαν κάποιοι πολιτικοί για τη διαχείριση της ζωής μας, αλλά λυμαίνονταν τη χώρα και πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού», προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση Βατοπεδίου, είπε ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης «δικαίωσε όσους μίλησαν για σκευωρία στη συγκεκριμένη υπόθεση», προσθέτοντας πως «φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κανένας που να ευθύνεται για όσα κατηγορήθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή τότε». Σημείωσε δε επιπλέον ότι «έγινε πλήρως αντιληπτό ότι, όταν κανείς πετάει λάσπη και δημιουργεί τέτοιες υποθέσεις από το μηδέν, το μόνο που θα καταφέρει τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο, είναι να εξευτελιστεί».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και την αξιολόγηση, η κ. Παπαδοπούλου επικαλέστηκε καταρχήν στοιχεία από την πορεία της οικονομίας, αναφέροντας ότι «βάσει της συμφωνίας η Ελλάδα θα έπρεπε το 2016 να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα 0,50% του ΑΕΠ. Πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα 3,4% του ΑΕΠ και μαζί με τα χρήματα που δόθηκαν στους συνταξιούχους τον περασμένο Δεκέμβριο ως 13η σύνταξη, το πρωτογενές πλεόνασμα έφτασε για το 2016 στο 3,75% του ΑΕΠ».

Υπενθύμισε, στη συνέχεια, ότι «υπήρξε μια συμφωνία το καλοκαίρι του 2015 την οποία υπέγραψαν όλα τα κόμματα, και της αντιπολίτευσης, και αυτή η κυβέρνηση τη φέρνει σε πέρας, προκειμένου να φτάσουμε στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με μια συνολική λύση»

«Επιδιώκουμε συνολική λύση και όχι να μεταθέσουμε το πρόβλημα για το μέλλον, όπως έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Θέλουμε μια οριστική συνολική λύση που θα περιλαμβάνει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους και για τα πλεονάσματα. Τα δύο ζητήματα μαζί με εκείνα που εκκρεμούν για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα για να μη ξανασυζητήσουμε για μνημόνια» κατέληξε στην παρέμβασή της, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση