HomeHL-GreeceΤσίπρας: Παρακολούθησα το έργο αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου και ως μηχανικός

Τσίπρας: Παρακολούθησα το έργο αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου και ως μηχανικός

Ο Πανάγιος Τάφος αποδόθηκε στους πιστούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για ιστορική στιγμή της συνύπαρξης τριών χριστιανικών κοινοτήτων σε μια πολύπαθη περιοχή όπως αυτή των Αγίων Τόπων έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου αναστήλωσης του κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου που παραδόθηκε στους πιστούς την Τρίτη.

Σημείωσε ότι «το είδα ως μια συγκλονιστική πρόκληση της επιστήμης και της πίστης να αντιμετωπίσουν τη φθορά από το χρόνο ενός κορυφαίου συμβόλου της χριστιανικής πίστης, του Παναγίου Τάφου».

«Είχα την τύχη να τον παρακολουθήσω την εξέλιξη του έργου όχι μόνο ως πρωθυπουργός αλλά και ως μηχανικός. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχή ότι η ταπεινή συνεισφορά της κυβέρνησης έπαιξε ρόλο στην ολοκλήρωση του έργου» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το μήνυμα του Παναγίου Τάφου για τη συνεννόηση, την ειρήνη και την αλληλεγγύη.

Έκανε λόγο, ακόμα, για παγκόσμια εμβέλια που έχουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας και τόνισε ότι «αισθάνομαι υπερήφανος ως απόφοιτος του ΕΜΠ να βλέπω δασκάλους μου να βοηθήσαν στην αποπεράτωση αυτού του έργου».

Ανακοίνωσε, δε, ότι η κυβέρνηση θα συμμετέχει και στο έργο της συντήρησης του ναού της Αναστάσεως καθώς ο Πατριάρχης Θεόφιλος τον ενημέρωσε πριν από μια εβδομάδα ότι η σχετική μελέτη έχει εκπονηθεί.

«Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε ένα τέτοιο μνημείο είναι η βέλτιστη εφαρμογή της τεχνολογίας αλλά πάνω από όλα το όραμα και η βούληση των ανθρώπων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε: Αισθάνομαι διπλά περήφανος τόσο ως πρωθυπουργός όσο και ως απόφοιτος του ΕΜΠ που είμαι παρών σε μια ιστορικής σημασίας τελετή.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση