HomeHL-WorldΠροβάδισμα στις δημοσκοπήσεις για τη Μέρκελ

Προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις για τη Μέρκελ

Τρεις μονάδες μπροστά από τον Σουλτς - Τι δείχνουν δύο γκάλοπ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακτά το έδαφος η Άνγκελα Mέρκελ με το κόμμα της, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), να προηγούνται κατά τρεις μονάδες έναντι των Σοσιαλδημοκρατών, του κόμματος του Μάρτιν Σουλτς (SPD).

Σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις, το κόμμα της σιδηράς κυρίας της Γερμανίας αποσπά 34% ενώ το κόμμα του πρώην επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 31%.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, έξι μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές δείχνει ότι, η υποστήριξη προς το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου αυξήθηκε κατά μια μονάδα και έφθασε στο 34% διευρύνοντας έτσι το προβάδισμα που έχει το κόμμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) που έχασαν μια ποσοστιαία μονάδα ολισθαίνοντας στο 31%. Η προηγούμενη δημοσκόπηση του Forsa είχε πραγματοποιηθεί πριν από μια εβδομάδα.

Το ακροδεξιό «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) παρέμεινε στο ίδιο ποσοστό (9%).

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι, σε περίπτωση ψηφοφορίας για την ανάδειξη καγκελαρίου η Άγκελα Μέρκελ θα εξασφάλιζε το 41%, δύο ποσοστιαίες μονάδες πάνω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο αντίπαλός της υποψήφιος του SPD, Μάρτιν Σουλτς το 33%, τρεις ποσοστιαίες μονάδες κάτω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η δεύτερη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του «Stern» και του δικτύου «RTL» δείχνει το ίδιο αποτέλεσμα: Πρώτοι οι Χριστιανοδημοκράτες με 34% και ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με 31%. Στη δημοσκόπηση αυτή το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει το 23%.

Το γεγονός ότι ο Μάρτιν Σουλτς εξελέγη από το κόμμα του με το πανηγυρικό ποσοστό 100% για την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών δεν φαίνεται να επηρέασε την δημοτικότητά του, σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση