HomeHL-9Σε κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι της καθαριότητας στον Δήμο Ηρακλείου

Σε κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι της καθαριότητας στον Δήμο Ηρακλείου

Διαβεβαιώσεις Λαμπρινού ότι δεν θα απολυθεί κανείς αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο νομικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβρασμός επικρατεί στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, μετά την αιφνιδιαστική απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων οι οποίοι μέχρι και πριν από λίγες ημέρες πίστευαν ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεώνονταν κανονικά και θα συνέχισαν την εργασία τους. Ωστόσο, χθες το πρωί τους γνωστοποιήθηκε η νομική εμπλοκή στην υπόθεσή τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με την άμεση απόλυση.

Αμέσως εκπρόσωποι των συμβασιούχων εργαζομένων είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, ο οποίος επισήμανε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόλυση από την πλευρά του Δήμου πριν να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπικό ως προς το νομικό σκέλος της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα προχωρούν σήμερα σε απεργιακή κινητοποίηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ στη διάρκεια της ημέρας έχει προγραμματιστεί συνάντηση με βουλευτές του νομού Ηρακλείου παρουσία και του δημάρχου.

Για την απεργιακή κινητοποίηση το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη στους απεργούς προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία. Στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα έχουν συνταχθεί επαγγελματικές οργανώσεις αλλά και συνδικαλιστικοί φορείς του Ηρακλείου, οι οποίοι με ανακοινώσεις τους διατυπώνουν τη συμπαράστασή τους, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση ανανέωση των συμβάσεων τους μέχρι τα τέλη του έτους.

Μήνυμα συμπαράστασης από τους εργαζόμενους στην ανακύκλωση

Μεταξύ άλλων, μήνυμα συμπαράστασης στην κινητοποίηση των συμβασιούχων γνωστοποίησαν και οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν χαρακτηριστικά:

«Εμείς οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕΗ, στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων μας συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου.

Δεν είναι πολύς ο καιρός που οι ίδιοι αυτοί εργαζόμενοι εξέφρασαν έμπρακτα την στήριξη τους στο δικό μας απεργιακό αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Αν και 184 ημέρες δώσαμε παλικαρίσιο αγώνα έξω από τις πύλες του εργοστασίου, δεν θα τα καταφέρναμε αν δεν είχαμε στο πλευρό μας  το ΠΑΜΕ και την ΕΙΥΗ που οργάνωσε τον αγώνα μας, αλλά και όλους εσάς που με τη στήριξη σε μια κρίσιμη καμπή συναντηθήκαμε στο δρόμο του αγώνα.

Αν κάτι μάθαμε σε όλη αυτή την πορεία των αγώνων μας εδώ και 5 χρόνια είναι ότι τίποτε δεν κερδήθηκε στα τραπέζια του διαλόγου,  σε συναντήσεις με τους βουλευτές που ψήφισαν τα μνημόνια και δημάρχους που όσο εύκολα σου χτυπούν την πλάτη και σου συμπαραστέκονται, το ίδιο εύκολα σηκώνουν τα χέρια τους τάχα ότι προσπάθησαν ή εν τέλη είναι αναρμόδιοι.

Ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα του αγώνα μας που ήταν μεν δύσκολος αλλά ήταν και δίκαιος  και αποτελούσε πίεση σε Κυβέρνηση και εργοδοσία.  Ήταν αποτέλεσμα του ότι δεν συμβιβαστήκαμε με μισή δουλειά, μισή ζωή, μισά δικαιώματα όπως μας καλούσαν κάποια παπαγαλάκια να ρίξουμε τις απαιτήσεις μας και να είμαστε ρεαλιστές.  Πρώτος στόχος μας ήταν μόνιμη και σταθερή δουλειά χωρίς να απολυθεί κανένας συνάδελφος, να μην πληρώσουμε εμείς τα κέρδη του καθενός από τη δουλειά μας.

Σας καλούμε να μην κάνετε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση σας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.  Να δείξετε σε όλους ότι δεν είστε προσωρινοί ούτε περαστικοί, ότι η καθαριότητα και η δημόσια υγεία στο Ηράκλειο έχει γίνει με το δικό σας τον ιδρώτα, δυστυχώς και με το δικό σας το αίμα με τόσα εργατικά ατυχήματα που έχουμε μετρήσει τα τελευταία χρόνια και δεν μπορεί κανένας να έρθει να σας πει ότι θα φύγετε σαν ξένοι σήμερα, αύριο ή στις 31/12/17.

Εμείς οι εργάτες της ανακύκλωσης και η σωματειακή μας επιτροπή  θα είμαστε στο πλευρό σας σε μια τέτοια μάχη, γιατί  ένας τέτοιος αγώνας δεν είναι μονάχα δικός σας αλλά αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση