HomeΚΡΗΤΗΤο ΠΑΜΕ στο πλευρό των συμβασιούχων της καθαριότητας στον Δήμο Ηρακλείου

Το ΠΑΜΕ στο πλευρό των συμβασιούχων της καθαριότητας στον Δήμο Ηρακλείου

«Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις μέχρι το τέλος του 2017»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη συμπαράστασή τους στους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΠΑΜΕ Ηρακλείου. Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από την Επιτροπή αγώνα των εργαζόμενων των ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων των ΟΤΑ του Νομού χαιρετίζει τους συνάδελφους συμβασιούχους που απειλούνται με μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους αλλά και με απόλυση παρά την παράταση της εργασίας τους έως 31/12/2017. Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει πάρει πανελλαδικές διαστάσεις και έχει βάλει σε καθεστώς ομηρίας τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ, κυρίως στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή αποκάλυψαν στους συμβασιούχους ότι η τροπολογία της κυβέρνησης να παρατείνει απλά τις συμβάσεις των 8μηνιτών μέχρι τις 31-12-2017 δεν θα έλυνε το πρόβλημα. Μάλιστα, αυτή η παράταση των συμβάσεων δεν συνοδεύτηκε από κρατική χρηματοδότηση αλλά χρηματοδοτείται από κονδύλια των δήμων ή ανταποδοτικά τέλη (δηλαδή από χαράτσωμα των δημοτών). Όπου φυσικά οι επίτροποι υπογράφουν τις δαπάνες μισθοδοσίας.

Και τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο εξής: τη νομοθεσία που απαγορεύει να εργαστεί κάποιος για  24 μήνες στο Δημόσιο γιατί θεμελιώνει δικαίωμα μονιμοποίησης. Αυτό είναι το έγκλημα των εργαζομένων!

Κυβέρνηση και δήμαρχοι είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού. Υλοποιούν μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Από τη μία η κυβέρνηση υποτίθεται ότι πιέζει τους δημάρχους την ίδια ώρα όμως είναι σε ισχύ η αντιδραστική νομοθεσία που τους επιτρέπει να προχωράνε σε ιδιωτικοποιήσεις. Από την άλλη πλάτη σε όλα αυτά βάζει για άλλη μια φορά πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους συναδέλφους, τη στιγμή που μπορεί αρνείται να τους κάνει μέλη της.

Καλούμε τους συναδέλφους να κλείσουν τα αυτιά σε όσους τους σπρώχνουν στη λύση του μικρότερου κακού και να μην κάνουν βήμα πίσω από τις απαιτήσεις τους και από τα δικαιώματα τους.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση πληρωμή όλων των συναδέλφων.
  • Την ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2017 και την ταυτόχρονη μετατροπή τους σε Αορίστου Χρόνου.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου».
Διαφήμιση
Διαφήμιση