Με απεργιακή κινητοποίηση απαντούν στην αιφνιδιαστική απόλυσή τους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου. Την απεργία, η οποία θα είναι 24ωρη, προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου παρέχοντας συνδικαλιστική κάλυψη στους εργαζόμενους.

Αύριο επίσης, οι απολυμένοι συμβασιούχοι θα έχουν συνάντηση με τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου, παρουσία και του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.

Στη σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει  για άλλη μια φορά Κυβέρνηση και Δανειστές, οι οποίοι «παίζουν» με την αξιοπρέπεια των Ελλήνων εργαζομένων, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους συμβασιούχους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας τόσο του Δήμου Ηρακλείου όσο και στους υπόλοιπους Δήμους της χώρας .

Παρά το γεγονός ότι πριν από μερικούς μήνες η Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο για παράταση των συμβάσεων μέχρι τις 31-12-2017 μετά από παρέμβαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου τίθενται ζητήματα αντισυνταγματικότητας του Νόμου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί τον Υπουργό κ.Σκουρλέτη Παναγιώτη να υλοποιήσει την υπόσχεση του και να δώσει διέξοδο στο πρόβλημα των εκατοντάδων συμβασιούχων στο μείζον «πολιτικό» ζήτημα που έχει προκύψει.

Τόσο το Ε.Κ.Η όσο και το οικείο Σωματείο μονίμων του μηχανοστασίου του Δήμου Ηρακλείου προκηρύσσει 24ωρη απεργία, ενώ  παράλληλα θα επιδιώξει συνάντηση αύριο το πρωί παρουσία του Δημάρχου με τους τοπικούς Βουλευτές έτσι ώστε να δοθεί λύση όχι μόνο για τους Συμβασιούχους εργαζόμενους  αλλά και για τον κίνδυνο να τεθούν ζητήματα υγιεινής  της πόλης μας αφού χωρίς αυτούς δε διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση