HomeΕΛΛΑΔΑ«Ζήσε Μάη μου»: Το σαρδάμ του Τσακαλώτου για το επόμενο Eurogroup

«Ζήσε Μάη μου»: Το σαρδάμ του Τσακαλώτου για το επόμενο Eurogroup

Στη δήλωσή του μετά το Eurogroup της Δευτέρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Eurogroup της Δευτέρας δεν ήταν και το πιο ευχάριστο – για άλλη μια φορά – για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η… επανασύσταση του Brussels Group και οι μνήμες του 2015 που ξύπνησε σε όλους δεν ήταν αυτό που περίμενε η ελληνική κυβέρνηση από τη συνεδρίαση αυτή καθώς.

Ακολούθησε και η δήλωση Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας της συνεδρίασης για το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας ότι το επόμενο Eurogroup είναι στις 7 Απριλίου, «αλλά δεν μπορώ να δώσω καμία υπόσχεση».

Αυτός ο συνδυασμός φαίνεται ότι προβλημάτισε αρκετά τον υπουργό Οικονομικών και έβαλε στο μυαλό του την προοπτική της συνέχισης των διαπραγματεύσεων μέχρι το Μάιο.

Αφού, λοιπόν, αναφέρθηκε στην προσυνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των Θεσμών και τις εισηγήσεις που έγιναν στο Eurogroup είπε ότι «αποφασίστηκε εντατικοποίηση της διαδικασίας για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά». «Η στρατηγική μας είναι να μείνουμε εδώ να κάνουμε ουσιαστική πρόοδο, να αφήσουμε ελάχιστα ζητήματα και αν μπορούμε ούτε αυτό ώστε να μπορούμε αν επιστρέψουν οι θεσμοί να έχουμε ένα πακέτο μέτρων στο οποίο συμφωνούμε εμείς και οι Θεσμοί πριν το Eurogroup της… 7ης Μαΐου στη Μάλτα» ακούγεται να λέει ο υπουργός Οικονομικών με τους δημοσιογράφους να τον διορθώνουν και τον ίδιο να αντιλαμβάνεται τι έχει πει και να προχωρεί άμεσα στη σχετική διόρθωση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση