HomeHL-Greece«Αθώος» αλλά κρύβεται, πιθανότατα στην Ελλάδα, ο Αρτέμης Σώρρας

«Αθώος» αλλά κρύβεται, πιθανότατα στην Ελλάδα, ο Αρτέμης Σώρρας

Ποια ένδικα μέσα χρησιμοποιεί για να αποφύγει τη φυλακή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Θύμα πολιτικής δίωξης» είναι ο Αρτέμης Σώρρας, όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος του Βασίλης Νουλέζας, ο οποίος χθες κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας, που επέβαλλε οκταετή κάθειρξη χωρίς αναστολή στην έφεση και πενταετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, τόσο στον πρόεδρο της «Ελλήνων Συνέλευσις» όσο και στη σύζυγό του Βάια Ρουγκλίου Σώρρα.

«Ο Αρτέμης Σώρρας αυτή τη στιγμή διώκεται, κατά την άποψη του ομιλούντος, πολιτικά και υπάρχει μια συντονισμένη, ενορχηστρωμένη επίθεση νομικής, κοινωνικής, οικονομικής και φυσικής του εξόντωσης. Και σε αυτή την προσπάθεια έχουν συστρατευθεί και το χρεοκοπημένο πολιτικό και το μιντιακό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας, που τη λεηλάτησε και την έφθασε σε αυτό το σημείο εσχατοσύνης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νουλέζας στο “Patras Tv”, εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο. Δεν εξήγησε ωστόσο, ποιο «κατεστημένο» εμπόδισε τον Αρτέμη Σώρρα να αποδώσει στον κουμπάρο του τα χρήματα που εισέπραξε από την πώληση του αυτοκινήτου, αλλά και ποιο σύστημα ανάγκασε τον πελάτη του να υπεξαιρέσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τον πρώην συνέταιρό του, πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε. Ο κ. Νουλέζας υποστήριξε ότι «αυτή η απόφαση, η οποία εφεσιβάλλεται, είναι υπερβολική, είναι υπέρμετρα αυστηρή, δυσανάλογα υψηλή σε σχέση με την ποινική αξία του αντικειμένου και το ύψος που αφορά το οικονομικό μέγεθος της υπεξαιρέσεως που φέρεται να έγινε. Βέβαια από την πλευρά του ο Αρτέμης Σώρρας έχει οικονομικές αξιώσεις, κάνει ένσταση συμψηφισμού και είναι μια αμιγώς αστική διαφορά».

Σήμερα ο δικηγόρος του Αρτέμης Σώρρα πρόκειται όπως, δήλωσε, να καταθέσει έφεση και για την Βάια Ρουγκλίου Σώρρα, ενώ θα ακολουθήσει η αίτηση αναστολής, από την οποία θα κριθεί το αν το ζεύγος θα φυλακιστεί ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Πάντως ο συνήγορος υπεράσπισης ξεκαθάρισε, ότι ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» μπορεί να παραμένει άφαντος για πέμπτη ημέρα, αλλά βρίσκεται στην Ελλάδα. «Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε με ασυνήθιστη ταχύτητα. Ο Αρτέμης Σώρρας βρίσκεται προφανώς στην Ελλάδα και σύντομα τις επόμενες ημέρες θα είναι παρών για να υποστηρίξει την αλήθεια και να διατρανώσει την αθωότητά του».

Πάντως ο Αρτέμης Σώρρας δεν ελαφρύνει τη θέση του. Από τη μία παραμένει άφαντος για πέμπτη ημέρα ενώ εκκρεμεί ένταλμα σύλληψής του, ενώ από την άλλη παραβιάζει έναν σαφή όρο για την αποδοχή της αιτήσεως αναστολής, ο κατηγορούμενος να μην είναι ύποπτος φυγής. Και με τη δήλωσή του στο βίντεο – διάγγελμα ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί, καθιστά τον εαυτό του απόλυτο ύποπτο φυγής.

Οι έρευνες πάντως της αστυνομίας για τον εντοπισμό του ζεύγους Σώρρα συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο διαφυγής του στο εξωτερικό. Πάντως το πιθανότερο σενάριο είναι να παραμένει στην Ελλάδα, κρυμμένος σε κάποιο σπίτι, περιμένοντας το αποτέλεσμα της αιτήσεως αναστολής.

Εξάλλου, ο Αρτέμης Σώρρας είναι ένα πρόσωπο τόσο γνωστό, που δεν θα μπορούσε ούτε στο περίπτερο να πάει χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση