HomeHL-9Ντάισελμπλουμ: Δεν μπορώ να υποσχεθώ για συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου

Ντάισελμπλουμ: Δεν μπορώ να υποσχεθώ για συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου

Χωρίς ουσιαστική πρόοδο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup - Δείτε live τις δηλώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς ουσιαστική πρόοδο, αλλά με δέσμευση για «εντατικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες, με στόχο την απεμπλοκή των διαδικασιών» και την επίτευξη μιας τεχνικής συμφωνίας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ολοκληρώθηκε το σημερινό Eurogroup.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, βρήκε όμως «σημαντικά προβλήματα», τα οποία παραμένουν στη διαπραγμάτευση.

Ελλάδα και θεσμοί συμφώνησαν πως θα γίνουν «εντατικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες» τις επόμενες ημέρες, με έμφαση στα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσουν τα μεγάλα «αγκάθια» που παραμένουν (εργασιακά, συνταξιοδοτικό).

Στόχος είναι να υπάρξει μια τεχνική συμφωνία και έπειτα μια πλήρης πολιτική απόφαση στο Eurogroup, είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος, προλαβαίνοντας τις ερωτήσεις για το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, είπε ότι το επόμενο Eurogroup είναι στις 7 Απριλίου, «αλλά δεν μπορώ να δώσω καμία υπόσχεση», όπως συμπλήρωσε ο Ολλανδός πρόεδρος.

Κατέληξε λέγοντας όμως πως υπάρχει δυνατή θέληση από όλες τις πλευρές για να ολοκληρωθεί η τεχνική διαπραγμάτευση.

«Συμφωνήσαμε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν εδώ στις Βρυξέλλες» ανέφερε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση τυης συνεδρίασης του Eurogroup, σημειώνοντας ότι υπάρχει πρόοδος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο ίδιος είπε, ωστόσο, πως, παρά το γεγονός ότι ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το ταχύτερο δυνατό, δεν υπάρχει εγγύηση ότι αυτό θα συμβεί μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ακόμη ότι οι θεσμοί παρακολουθούν την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

https://www.youtube.com/watch?v=1dFjAn2J8sg

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση