HomeΚΟΣΜΟΣΝέα μακάβρια ανακάλυψη στο Μεξικό – 47 κρανία σε ομαδικούς τάφους

Νέα μακάβρια ανακάλυψη στο Μεξικό – 47 κρανία σε ομαδικούς τάφους

Στη Βερακρούζ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμα 47 κρανία θυμάτων του πολέμου του οργανωμένου εγκλήματος, ανακάλυψαν σε νέους μαζικούς τάφους, οι αρχές στο Μεξικό.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βερακρούζ, η μακάβρια ανακάλυψη έρχεται λίγες μόνο ημέρες, μετά την  προηγούμενη ανατριχιαστική αποκάλυψη των 250 κρανίων σε άλλον ομαδικό τάφο κοντά στην πόλη της Βερακρούζ.

Τα κρανία και άλλα ανθρώπινα μέλη ήρθαν στο φως μετά από ανασκαφές, που έγιναν σε οκτώ ανώνυμους τάφους, μόλις 10 χλμ από την πόλη του Αλβαράδο.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τις αρχές, έχει αναγνωριστεί ένας άντρας, που αναζητείται από τον Σεπτέμβριο και τα «υπολείμματα» δύο ακόμα ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, 60 χιλιόμετρα από τη Βερακρούζ, ανακαλύφθηκαν μαζικοί τάφοι με 250 κρανία ανθρώπων.

Τη μακάβρια ανακάλυψη έκαναν συγγενείς θυμάτων, που αναζητούνταν από τις οικογένειές τους καθώς οι αρχές τηρούσαν απαθή στάση.

Τονίζεται δε, ότι αυτό οφείλεται κυρίως στον πρώην κυβερνήτη της Βερακρούζ, Χαβιέ Ντουάρτε, που ανήκει στην κυβέρνηση και πλέον είναι φυγάς, αφού κατηγορείται για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Παράλληλα, με τα νέα 47 κρανία, ο γενικός εισαγγελέας της πόλης, ανακοίνωσε ότι κάνει έρευνες και για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ρικάρντο Μολνούι, που πυροβολήθηκε στην πόλη Γιάνγκα. Υπενθυμίζεται δε, ότι η Βερακρούζ είναι η πιο επικίνδυνη πόλη για τους  δημοσιογράφους.

Μάλιστα, η Ένωση για την προστασία των Δημοσιογράφων ανέφερε πέρυσι ότι από το 2010, οπότε ανέλαβε και τα ηνία ο Ντουέρτε, τουλάχιστον 6 ρεπόρτερ έχουν δολοφονηθεί ενώ εννέα ακόμη υποθέσεις ερευνώνται.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση