HomeHL-9Η πανέμορφη λιμνοθάλασσα της Κρήτης

Η πανέμορφη λιμνοθάλασσα της Κρήτης

Μύθοι και θρύλοι τη συνδέουν με το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ίσως το πιο γνωστό αξιοθέατο του Αγίου Νικολάου, στην Κρήτη, η λίμνη Βουλισμένη είναι για την ακρίβεια μια μικρή λιμνοθάλασσα με αλμυρό νερό στο κέντρο της πόλης, όπου δένουν οι βάρκες.

limnh-agioy-nikolaoy2

Με τα κόκκινα βράχια, τα κάθετα τοιχώματα που θυμίζουν κρατήρα ηφαιστείου, τα δέντρα και την παράξενη ομορφιά της, η Βουλισμένη συνδέεται με το λιμάνι με ένα μικρό κανάλι που ανοίχτηκε το 1870.

limnh-agioy-nikolaoy3

Οι μύθοι που περιβάλλουν τη λίμνη είναι πολλοί, και λέγεται πως εκεί λούζονταν οι θεές Αθηνά και Άρτεμις. Στο παρελθόν πολλοί πίστευαν πως η λίμνη κάπως συνδεόταν με το ηφαίστειο της Σαντορίνης, καθώς μετά την έκρηξή του η επιφάνεια της λίμνης γέμισε από νεκρά ψάρια ενώ έντονη ήταν και η μυρωδιά από θειάφι. Άλλοι πίστευαν επίσης πως η λίμνη δημιουργήθηκε από την καθίζηση ηφαιστείου αλλά σήμερα επικρατεί η άποψη πως η λίμνη είναι το στόμιο εξόδου υπόγειου ποταμού.

limnh-agioy-nikolaoy4

Ένας άλλος αστικός μύθος έλεγε πως η λίμνη δεν έχει πυθμένα, κάτι που καταρρίφθηκε αφού το βάθος της μετρήθηκε στα 64 μέτρα.

limnh-agioy-nikolaoy5

Τα νερά της που αντανακλούν τα σπιτάκια του Αγίου Νικολάου, οι ψαρόβαρκες, οι κατάφυτες πλαγιές που την περιβάλλουν αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη.

limnh-agioy-nikolaoy6 limnh-agioy-nikolaoy7

Από το μικρό πάρκο πάνω από τη λίμνη θα απολαύσετε την πιο εντυπωσιακή θέα.

limnh-agioy-nikolaoy8

Διαφήμιση
Διαφήμιση