HomeHL-SportsΠαναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στο ντέρμπι «αιωνίων» που διεξήχθη στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League. Οι «πράσινοι» που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, πήραν τη νίκη με γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 15ο λεπτό.Οι «πράσινοι» που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, πήραν τη νίκη με γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 15ο λεπτό

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε στην τελική επικράτηση, παρουσιάζοντας ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τους Πειραιώτες. Το «τριφύλλι» προσπάθησε να βάλει την μπάλα κάτω και να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, παίζοντας με κοντινές μπαλιές, ενώ παράλληλα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα άκρα του, γνωρίζοντας τις αδυναμίες του Ολυμπιακού.

 Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Βασίλη Βούζα παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών και ενδεικτικό είναι το στατιστικό που δείχνει πως ο Ολυμπιακός είχε μόλις μία τελική προσπάθεια με τον Καρίμ Ανδσαριφάρντ στο 14ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα της Super League έδειχναν ασύνδετοι σε όλες τις γραμμές, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τους «πράσινους» και δεν κατάφεραν να βγάλουν στο γήπεδο την αποφασιστικότητα που χρειάζονται τα ντέρμπι.

Μάλιστα, κορυφαίος των «ερυθρόλευκων» ήταν ο τερματοφύλακας Στέφανος Καπίνο, ο οποίος επενέβη σωστά σε αρκετές περιπτώσεις, εκτός από την φάση του γκολ, όπου αιφνιδιάστηκε από την προσπάθεια του Μπεργκ. Με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα σε τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι που έδωσε μακριά από το Καραϊσκάκη, καθώς έχουν προηγηθεί οι ήττες από τον ΠΑΟΚ και από την ΑΕΚ.


Ο αγώνας

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός έδειξε την θέλησή του να φτάσει στη νίκη και μετάφερε το ματς στο μισό του Ολυμπιακού με ασφυκτικό πρέσινγκ. Ο προσανατολισμός των «πράσινων» στο ντέρμπι ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να υποπέσουν σε πολλά λάθη, ενώ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κλέψει πολλές μπάλες και να βγει στην γρήγορη επίθεση, απειλώντας την εστία του Καπίνο.

Οι «πράσινοι» δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ. Στο 15’ ο Μπεργκ πέρασε την κάθετη για τον Κλωναρίδη, ο οποίος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Καπίνο, όμως στην επαναφορά ο Σουηδός επιθετικός με ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη γωνία και πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του το γκολ που έμελλε να κρίνει το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε να πιέζει και στο 19΄ ο Κλωναρίδης έχασε απίστευτη ευκαιρία για να πετύχει δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους. Ο παίκτης των «πράσινων» αστόχησε απελπιστικά εξ επαφής σε προσπάθεια μέσα από την περιοχή και με τον Καπίνο εξουδετερωμένο, καθώς είχε πραγματοποιήσει απόκρουση στην αρχή της φάσης.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ακολούθησαν δύο ακόμα σπουδαίες επεμβάσεις του κίπερ του Ολυμπιακού σε φάουλ του Εμποκού, ενώ ευκαιρία απώλεσε και ο Κουλιμπαλί που βρέθηκε μόνος του σε πλάγια θέση εντός της περιοχής, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο μέρος, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βασίλης Βούζας, προσπάθησε να ενισχύσει τη μεσοεπιθετική γραμμή των «ερυθρόλευκων» βάζοντας τον Ανδρούτσο στη θέση του Μάρτινς, που δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο και τον Φορτούνη στη θέση του Τσόρι Ντομίνγκες, ενώ στο τέλος τοποθέτησε δίπλα στον Ανσαριφάρντ και τον Καρντόσο. Παρ’ όλα αυτά οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις απέναντι στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του προσπάθησε να κρατήσει μακριά από την εστία του τους παίκτες του Ολυμπιακού και με αντεπιθέσεις έψαξε το δεύτερο γκολ. Στο 74΄ ο Καπίνο πραγματοποίησε νέα μεγάλη επέμβαση στο τακουνάκι του Εμποκού και έτσι το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις στα υπόλοιπα 15 λεπτά με τον Παναθηναϊκό να φτάνει άνετα στη νίκη και τον Ολυμπιακό, παρά την ήττα του να διατηρεί το +6 από το δεύτερο Πανιώνιο.

Γκολ: 15′ Μπεργκ

Το «φιλμ» του αγώνα

14′ Πρώτη τελική στο παιχνίδι με τον Ανσαριφάρντ να μην βρίσκει στόχο.

15′ 1-0 για τον Παναθηναϊκό με τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός έβγαλε κάθετη για τον Κλωναρίδη, ο οποίος νικήθηκε από τον Καπίνο, όμως στην επαναφορά ο Σουηδός με εν κινήσει σουτ άνοιξε το σκορ.

19’ Έχασε σημαντική ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Ο Καπίνο απέκρουσε την προβολή που έγινε προς την εστία του και ο Κλωναρίδης από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ.

30′ H κατοχή της μπάλας στο 59-41 υπέρ του Παναθηναϊκού.

33′ Επέμβαση σε κόρνερ από τον Καπίνο, μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμποκού.

39′ Κίτρινη κάρτα στον Μποτία για επικίνδυνο μαρκάρισμα έξω από την περιοχή.

41′ Το σουτ του Κουλιμπαλί από πλάγια θέση πάρεσε άουτ.

56′ Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Μάρτινς ο Ανδρούτσος.

57′ Πλάσαρε τον Καπίνο ο Μπεργκ και η μπάλα πέρασε άουτ.

63′ Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης πήρε τη θέση του Τσόρι Ντομίνγκες.

66′ Κίτρινη κάρτα στον Βιγιαφάνιες για μαρκάρισμα στον Σεμπά.

74′ Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Εμποκού πλάσαρε από κοντά και ο Καπίνο μπλόκαρε τη μπάλα.

77′ Διλπή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Στη θέση του Κλωναρίδη ο Λέτο και στη θέση του Βιγιαφάνιες ο Λουντ.

81′ Τελευταία αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Καρντόσο στη θέση του Ελιουνούσι.

82′ Ο Λέτο έπιασε την κεφαλιά στην «καρδιά» της αμυνας του Ολυμπιακού και έστειλε τη μπάλα άουτ.

83′ Κίτρινη κάρτα στον Ανδρούτσο για μαρκάρισμα στον Χουλτ.

85′ Κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη.

86′ Τρίτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Στη θέση του Εμποκού πέρασε ο Μπουμάλ.

89′ Κίτρινη κάρτα στον Μολέδο.

90′ +4 Κίτρινη κάρτα στον Λουντ.



Γκολ:
15′ Μπεργκ

Κίτρινες κάρτες:
Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Μολέδο – Μποτία, Ανδρούτσος

Διαιτητής είναι ο Γιώργος Κομίνης με βοηθούς του τον Λάζαρο Δημητριάδη και τον Κούλα Χασάν. Τέταρτος ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Ο. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (77′ Λουντ), Εμποκού (86′ Μπουμάλ), Κλωναρίδης (77′ Λέτο), Μπεργκ.

Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας):
Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μάρτινς (56′ Ανδρούτσος), Τσόρι (63′ Φορτούνης), Ελιουνούσι (81′ Καρντόσο), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση