HomeΚΟΣΜΟΣΣυνάντηση Σίσι-Τραμπ στην Ουάσιγκτον αρχές Απριλίου

Συνάντηση Σίσι-Τραμπ στην Ουάσιγκτον αρχές Απριλίου

Οι εκατέρωθεν δηλώσεις που είχαν προηγηθεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαδοχικές συναντήσεις με τους ηγέτες των ισχυρών κρατών ανά τον κόσμο έχει ξεκινήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αιγυπτιακό Τύπο, τις πρώτες ημέρες του Απριλίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί το ταξίδι του Αιγυπτίου προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να συναντηθεί με τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο και να μιλήσουν για θέματα συνεργασίας, εμπορίου και ενέργειας.

Οι δύο πολιτικοί είχαν συναντηθεί ανεπισήμως τον περασμένο Σεπτέμβριο, πριν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Ο μετέπειτα Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει τότε, πως διαισθάνεται «καλή χημεία» με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, γεγονός που φανερώνει τις διαθέσεις του απέναντί του. Ο δε αλ Σίσι είχε δηλώσει πως πέρα από κάθε αμφισβήτηση, ο Τραμπ είναι ένας ισχυρός και δυνατός ηγέτης.

Αίγυπτος και Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συνάψει μία ισχυρή συμμαχία εδώ και 40 χρόνια, από τότε που το Κάιρο υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ, τον μεγαλύτερο σύμμαχο και συνοδοιπόρο των ΗΠΑ στον πλανήτη και ειδικότερα στην περιοχή.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση