HomeHL-9Τίμησαν τη μνήμη του Ελευθέριου Βενιζέλου με πολιτικό μνημόσυνο

Τίμησαν τη μνήμη του Ελευθέριου Βενιζέλου με πολιτικό μνημόσυνο

Στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθέριου και Σοφοκλή Βενιζέλου στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Χανίων.

mnimosino-benizelon4

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, βουλευτές της Κρήτης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και άλλοι.

mnimosino-benizelon3

Ακολούθησε ομιλία από τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό ενώ ακούστηκαν αποσπάσματα από το έργο «Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο” από τη Χορωδία Χανίων σε διεύθυνση Γιάννη Μεντζελόπουλου, έργο βασισμένο σε ποίηση μεγάλων Ελλήνων ποιητών.

mnimosino-benizelon2

Υπενθυμίζεται ότι η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού.

mnimosino-benizelon5

Το μνημόσυνο τέλεσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των βραβείων του ΙΕ΄ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που φέτος είχε θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάννης (1923)» στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, στη Χαλέπα.

Οι φωτογραφίες είναι από τα haniotika-nea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση