HomeΕΛΛΑΔΑΣβίγκου: Η αξιωματική αντιπολίτευση λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος των δανειστών

Σβίγκου: Η αξιωματική αντιπολίτευση λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος των δανειστών

«Από τη μία ο κ. Μητσοτάκης φοράει τη φανέλα του ΔΝΤ και από την άλλη, κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η ελληνική πλευρά εργάζεται για την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σημασία όμως έχει και ποιο θα είναι το περιεχόμενό της» τονίζει σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Αξία, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και διαμηνύει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τη δέσμευση για μια κοινωνικά βιώσιμη συμφωνία.

Η κ. Σβίγκου επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνολική στάση του κόμματος του κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

«Από τη μία πλευρά ο κ. Μητσοτάκης σε όλη την περίοδο της διαπραγμάτευσης φοράει τη φανέλα του ΔΝΤ, ανοίγοντας έτσι και την όρεξη των δανειστών για επιμονή σε παράλογες απαιτήσεις και, από την άλλη, κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα που δεσμεύεται σε όλους τους τόνους ότι θα εφαρμόσει- μαζί με πολλά περισσότερα- εάν γινόταν αύριο κυβέρνηση» τονίζει.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος των δανειστών μέσα στη χώρα και εκτιμά ότι εν τέλει αυτοπαγιδεύεται και εγκλωβίζεται σε μια καταστροφική στρατηγική. Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις Μεϊμαράκη απάντησε πως η παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΝΔ ανέδειξε πως, στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχουν σοβαρές αντιθέσεις, τόσο στη στρατηγική, όσο και στο επίπεδο της τακτικής.

Αναφερθείσα στις υποθέσεις σκανδάλων και στις εξεταστικές επιτροπές τόνισε ότι «είναι απαίτηση της κοινωνίας να χυθεί άπλετο φως και να τελειώσει μια για πάντα το καθεστώς ασυλίας και ατιμωρησίας των λίγων και ισχυρών».

Για τις προκλήσεις από την Άγκυρα, είπε ότι μπορεί να συνιστά μια υπόθεση για εσωτερική κατανάλωση ωστόσο υπογράμμισε ότι η Τουρκία οφείλει να σέβεται εμπράκτως τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο.

Τέλος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των Ολλανδικών εκλογών είπε «οφείλουμε όλοι, και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί κυρίως, να στοχαστούμε ξανά τα βαθύτερα αίτια που οδηγούν τμήματα της κοινωνίας να ασπάζονται τον νεοφασιστικό λόγο».

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση