HomeHL-WorldΓκάμπριελ: Ευρώπη και ΗΠΑ πρέπει να διατηρήσουν τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Γκάμπριελ: Ευρώπη και ΗΠΑ πρέπει να διατηρήσουν τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Μέχρι να υπάρξει πρόοδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπέρ της διατήρησης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τάχθηκε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι κυρώσεις πρέπει να μείνουν σε ισχύ μέχρι να σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ για τον τερματισμό της ένοπλης σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία.

«Είναι σημαντικό η Ευρώπη και οι ΗΠΑ να εμφανίσουν ένα ενιαίο μέτωπο και να επιμείνουν στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ωσότου υπάρξει πρόοδος στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ», τόνισε ο Γκάμπριελ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

«Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει αυτή τη συναίνεση και ελπίζω ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Στη συνάντηση που είχε με την Ανγκελα Μέρκελ, την Παρασκευή, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εκτιμά τον ηγετικό ρόλο της Γερμανίας και της Γαλλίας στις προσπάθειες να εξευρεθεί μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία. Η Καγκελάριος, που θα βρεθεί στη Μόσχα τον Μάιο, είπε ότι εργάζεται για μια «ασφαλή λύση για την Ουκρανία», πρόσθεσε ωστόσο ότι «η σχέση με τη Ρωσία πρέπει να βελτιωθεί επίσης».

Επιπλέον, η Μέρκελ σημείωσε ότι δεν έχει δει την επιθυμητή πρόοδο στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, και δεσμεύθηκε ότι το Βερολίνο θα συνεχίζει να εργάζεται για να εξασφαλίσει την εφαρμογή τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση